In het hele land hebben gladde weggedeelten geleid tot slippartijen en ongelukken. Op de A28 bij Assen raakte een auto van de weg. Het had flink gesneeuwd op de snelweg. De auto kwam tegen de vangrail tot stilstand, niemand raakte gewond.

In de Dorpsstraat in Uffelte verloor een automobilist de macht over het stuur toen zijn auto slipte, meldt RTV Drenthe. De auto belandde in een sloot.

Op de A7 bij Leek is in de richting Groningen een auto van de weg gegleden bij het inhalen en tegen de afscheiding met de andere rijrichting gebotst.

Auto in de vangrail door sneeuw op A28

Gisteravond slipte een automobilist in de bocht van de A12 naar de A27 bij knooppunt Lunetten, meldt RTV Utrecht. Hij kwam achterstevoren vast te zitten in struiken langs de weg en moest door de brandweer worden bevrijd.

Ook in het zuiden van het land was er verkeershinder door het winterweer. In Roermond botste een auto tegen de gevel van een woonhuis na een slippartij. De bestuurder stapte uit en ging ervandoor, meldt 1Limburg. De politie wist hem later toch aan te houden.

In Brabant, tussen Haaren en Esch, raakte een auto van de weg en botste tegen een boom. De bestuurder raakte gewond aan zijn been.

Slippartij op de weg tussen Haaren en Esch Meesters Multi Media

Op de A2 bij Eindhoven sloeg een auto over de kop na een botsing met een andere auto. Een van de twee auto's zou zijn geslipt. De bestuurder van de auto die over de kop sloeg, kon door de hulpdiensten worden bevrijd, aldus Omroep Brabant.

Tot het middaguur werd nog gewaarschuwd voor gladheid, maar inmiddels heeft het KNMI alle waarschuwingen ingetrokken.

STER reclame