S10 vorig jaar tijdens Eurosonic Noorderslag
NOS Nieuws

Rapper S10 krijgt Pop Stipendium voor veelbelovende artiesten

Rapper en zangeres S10 heeft dit jaar het Pop Stipendium gekregen. S10, artiestennaam van de 21-jarige Stien den Hollander, kreeg tijdens de digitale editie van het Groningse festival Eurosonic Noorderslag te horen dat ze door de jury unaniem was uitverkoren.

Het stipendium van 10.000 euro werd in 2018 in het leven geroepen door het Prins Bernhard Cultuurfonds, als steun voor veelbelovende popartiesten en -bands.

Edison

S10 tekende als 17-jarige een contract bij hiphoplabel Noah's Ark en bracht daar de albums Snowsniper (2019) en Vlinder (2020) uit. Ze vertelt via haar teksten onder meer op een openhartige manier over haar psychische problemen.

Voor Snowsniper won ze eind vorig jaar in de categorie alternatief een Edison, de oudste muziekprijs in Nederland.

"Het groeiproces dat S10 in korte tijd heeft doorlopen, is indrukwekkend", schrijft de jury van het Pop Stipendium. De jury zegt te hopen dat S10 met het geld kan werken aan haar bekendheid buiten Nederland.

Geen Popprijs

Vorig jaar kreeg singer-songwriter Judy Blank het Pop Stipendium. Daarvoor ging de steun naar Thomas Azier (2019) en Jacco Gardner (2018).

Normaal wordt op Eurosonic Noorderslag ook de Popprijs uitgereikt, aan een artiest die een grote bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Die uitreiking gaat dit jaar echter niet door. De organisatoren vinden de verkiezing ongepast, omdat de muzieksector dit jaar zo hard is geraakt door de coronacrisis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl