Thomas Verheydt viert zijn treffer

Almere City legt druk bij Cambuur met ruime zege

Almere City FC heeft voor even de koppositie in de eerste divisie overgenomen van SC Cambuur. De Almeerse ploeg van trainer Ole Tobiasen boekte in Wijdewormer een 5-2 zege op Jong AZ. Cambuur heeft nu één punt achterstand op Almere en gaat zondag bij NEC op bezoek.

Voor rust domineerde Almere en scoorden Frederik Helstrup, Thomas Verheydt, Damon Mirani en Mees Kaandorp. De 1-3 van Jelle Duin was een cadeau van doelman Michael Woud.

Stand top-6 Keuken Kampioen Divisie

Na rust zakte Almere weg en kreeg het fellere Jong AZ kansen, maar maakte Oussama Bouyaghlafen de vijfde Almere-goal. Des Kunst zorgde met een schot in de verre hoek voor het fraaie slotakkoord: 2-5.

De Graafschap heeft geen probleem met Roda

Ook De Graafschap startte de derde periode in de eerste divisie met een overwinning. De nummer drie van de ranglijst rekende eenvoud af met nummer tien Roda JC in Kerkrade.

Ralf Seuntjens (l) en Joey Konings (r) vieren feest

De Doetinchemmers leidden halverwege al met 3-0 door een kopbal van Ralf Seuntjens, een intikker van Joey Konings en een droog schot van Elmo Lieftink. Seuntjens mocht kort na zijn openingstreffer een strafschop nemen, maar Roda-doelman Jan Hoekstra stopte die.

Pas in de slotfase deed Stefano Marzo wat terug namens Roda door een vloeiende aanval koel af te ronden. Namens De Graafschap troffen Danny Verbeek en Daryl van Mieghem na rust de lat.