Schuurs leert van foutjes, heeft geduld en verlengt contract met Ajax

Hij is niet altijd onomstreden bij de volgers, maar Ajax heeft alle vertrouwen in de kwaliteiten van Perr Schuurs. De 21-jarige verdediger, die twee jaar geleden de overstap maakte van Fortuna Sittard naar Amsterdam, heeft een nieuw en verbeterd contract getekend.

De Limburger, die in september debuteerde in de selectie van het Nederlands elftal, blijft tot 2025 aan de club verbonden.

Opgelucht is niet het juiste woord, vindt Schuurs, blij wel. "Zo moeilijk ging het niet", vertelt hij over de contractonderhandelingen. "Ik ben blij dat ik me bij deze mooie club kan blijven ontwikkelen."

Plan gemaakt

"Ik was happy vanaf het eerste moment dat ik hier kwam", vervolgt Schuurs. "We hebben toen een plan gemaakt en dat plan van minuut één is nog altijd hetzelfde. Dat wil ik verder uitstippelen. Het was ook een bewuste keuze om hier te blijven."

"Natuurlijk was het even wennen, de overgang van een Limburgs dorp naar Amsterdam. In mijn eerste jaar werd ik nog weleens uitgelachen om mijn accent. Dan werd gezegd dat ze me niet konden verstaan. Maar inmiddels voel ik me echt thuis."

'Niet in teleurstelling blijven hangen'

Uitgerekend een dag voor zijn contractverlenging werd Schuurs door trainer Erik ten Hag gepasseerd voor het duel met FC Twente.

"Op de training had ik het al een beetje in de gaten. Ik heb uitleg gevraagd aan de trainer en die vertelde dat hij een andere keuze had gemaakt", aldus Schuurs, die nog wel inviel toen zijn vervanger Jurriën Timber met kramp van het veld moest.

Tegen de snelle Twentse spitsen koos Ten Hag voor de wendbaardere Timber. "Hij moet de beste opstelling maken. Ik heb veel gespeeld tot nu toe en wil nu niet in de teleurstelling blijven hangen", aldus Schuurs.

"Nu is het aan mij om te laten zien dat ik mentaal sterk genoeg ben om terug te komen."

STER reclame