Steven Berghuis zal niet tussentijds vertrekken bij Feyenoord. Dat liet de 29-jarige aanvaller weten tijdens de persconferentie in aanloop naar de Klassieker tegen Ajax. "Ik ga in de winter sowieso niet weg. Punt."

Berghuis heeft er in het verleden geen geheim van gemaakt nog een keer de stap omhoog te willen maken. "Ik moet elke keer antwoord op die vraag geven, maar ik ben elke keer met mijn hoofd bij Feyenoord geweest."

Berghuis verzekert: 'Niet in de winterstop weg bij Feyenoord'

Berghuis voegt eraan toe dat de goede positie van Feyenoord op de ranglijst, de club staat momenteel tweede op drie punten van Ajax, geen invloed op zijn keuze heeft gehad. "Dat had geen verschil gemaakt."

Advocaat: 'Tweede plaats mooi voor het plaatje'

Trainer Dick Advocaat rekent erop dat zijn selectie niet in de war raakt nu zijn selectie volop meedraait in de titelrace. "We hebben pas zestien duels gespeeld. Het is nog een heel lang seizoen. Maar voor het plaatje is het geweldig", tempert hij een eventuele euforische stemming in Rotterdam-Zuid.

"Het is heel knap hoe een club als Feyenoord dit seizoen presteert, net als vorig seizoen overigens (toen de club als derde eindigde, red.). Wij hebben momenteel minder slagkracht dan andere clubs."

Advocaat en Feyenoord zweven niet: 'Tweede plaats mooi voor het plaatje'

Advocaat pareert de kritiek dat Feyenoord de 35 punten op de ranglijst overwegend op moeizame wijze zou hebben verdiend.

"Die overwinningen en gelijke spelen krijgen we toch niet kado? Kennelijk hebben wij wel iets wat voor een tegenstander vervelend is om tegen te spelen", zegt Advocaat. "Ik denk dat het elftal een goede mentaliteit heeft en vanuit een goede organisatie speelt."

Kökcü is terug

Orkun Kökcü reist zondag mee naar Amsterdam. De middenvelder is hersteld van een enkelblessure. De international van Turkije is nog niet voldoende fit voor een basisplaats. "Hij kan denk ik een kwartiertje spelen", zei Advocaat.

"Ik moet dus rekening met hem houden", vervolgde de 73-jarige oefenmeester. "Maar dat moet ik ook met Sinisterra, Haps en Fer die terug van blessures komen. Het is niet anders. Ik krijg lijstjes hoe lang zij kunnen spelen. Zo gaat dat tegenwoordig. Maar het is de bedoeling dat ze snel volledig inzetbaar zijn."

Advocaat: 'Klopt, soms mist Feyenoord nog overtuiging'

Berghuis zat donderdagavond voor de televisie toen hij Klaas-Jan Huntelaar in de slotfase Ajax alsnog met twee treffers voorbij FC Twente zag loodsen (1-3).

"Nee, ik heb niet gevloekt hoor", vertelde de aanvoerder van Feyenoord zo'n vijftien uur later na een pittige training. "Maar het was lekker geweest als ze daar gelijk hadden gespeeld."

Nu arriveert Feyenoord zondag met een achterstand van drie punten op Ajax in Amsterdam, waar het op 28 augustus 2005 voor de laatste keer zegevierde (1-2).

Voor een Klassieker tussen de nummer 1 en 2 van de eredivisie. "Dat is mooi toch?", zei de aanvoerder van Feyenoord. "Al had ik het nog liever andersom gezien. Dat wij 1 waren ja. Maar ik heb er erg veel zin in..."

STER reclame