Siegfried Fischbacher (links) en Roy Horn (rechts) in 1999 AFP

Siegfried Fischbacher, bekend als illusionist van Siegfried & Roy, is op 81-jarige leeftijd overleden. De Duitse illusionist leed aan alvleesklierkanker. Vorig jaar overleed zijn partner Roy Horn aan de gevolgen van het coronavirus. Hij was 75 jaar.

Fischbacher is op 14 januari in zijn huis in Las Vegas overleden. Begin januari werd zijn ziekte vastgesteld en bleek dat er voor hem geen kans meer was op genezing.

Het illusionistenduo werd wereldberoemd met extravagante leeuwen- en tijgershows. Twintig jaar lang waren de mannen de best betaalde artiesten in Las Vegas.

In 1999 kregen Siegfried & Roy een ster op de Hollywood Walk of Fame:

Goochelaar Roy Horn, van het duo Siegfried & Roy, overleden

Aan het succes van hun optredens kwam een eind toen Horn in 2003 zwaargewond raakte als gevolg van een aanval door een van de dieren. Horn raakte deels verlamd en trad daarna nooit meer op. "De wereld is een van de grootste goochelaars kwijtgeraakt en ik mijn beste vriend", reageerde Fischbacher vorig jaar nog op het overlijden van Horn. "Vanaf het moment dat we elkaar troffen, wist ik dat Roy en ik de wereld zouden veranderen. Er is geen Siegfried zonder Roy en geen Roy zonder Siegfried."

STER reclame