Timothy Fosu-Mensah in het shirt van Manchester United AFP

Timothy Fosu-Mensah zet zijn loopbaan voort bij Bayer Leverkusen. De 23-jarige verdediger vertrekt na zes jaar bij Manchester United en tekent bij de club van coach Peter Bosz een contract voor 3,5 jaar.

Bayer Leverkusen betaalt naar verluidt zo'n 1,5 miljoen euro voor de drievoudig international, die een aflopend contract had in Manchester.

Fosu-Mensah maakte als 16-jarige in 2014 de overstap van Ajax naar Manchester United. Twee jaar later maakte hij zijn eerste minuten in de hoofdmacht van de Mancunians. Zo zat hij onder meer op de bank in de Europa League-finale van zijn club tegen Ajax, waar Bosz destijds op de bank zat.

Van een echte doorbraak kwam het niet. De meeste speeltijd kreeg hij tijdens verhuurperiodes bij Crystal Palace (2017/18) en Fulham (2018/19). Sindsdien kwam Fosu-Mensah nog maar negen keer in actie bij Manchester United.

Timothy Fosu-Mensah in zijn tweede interland voor Oranje tegen Schotland. ANP

Fosu-Mensah speelde drie keer voor het Nederlands elftal. Hij maakte zijn debuut in augustus 2017 onder bondscoach Dick Advocaat in het WK-kwalificatieduel met Frankrijk (4-0).

Ronald Koeman gaf de verdediger zijn laatste minuten voor Oranje, in het met 3-0 gewonnen oefenduel met Portugal in Genève in maart 2018.

STER reclame