De muziekgroep Spill Gold op Eurosonic Noorderslag ANP

Goedemorgen! Vanochtend wordt de Tweede Kamer bijgepraat door Ernst Kuipers (LNAZ) en Jaap van Dissel (RIVM). Vanmiddag debatteert de Kamer met premier Rutte en minister De Jonge over de coronacrisis. Ook gaat de digitale editie van Eurosonic Noorderslag van start.

De wekdienst liever luisteren?

Eerst het weer: brede opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar af. In de noordelijke kustregios kan een winterse bui vallen. Overdag is er eerst veel ruimte voor de zon, maar gedurende dag trekken wolkenvelden en later ook buien over. Er zijn ook regio's waar het een groot deel van de dag droog blijft. Het wordt maximaal 6 of 7 graden. Komende avond en nacht klaart het breed op en duikt het kwik snel onder nul.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Tweede Kamer wordt door Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg en Jaap van Dissel van het RIVM bijgepraat over het coronavirus. Daarna debatteert de Kamer met premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid.
  • Vandaag begint de volledig digitale editie van het Groningse festival Eurosonic Noorderslag. Tot en met zaterdag worden optredens van 189 artiesten uit binnen- en buitenland online uitgezonden.
  • Alle inwoners van Lansingerland krijgen vanaf vandaag een uitnodiging om zich te laten testen, na de uitbraak van de Britse coronavariant in de gemeente.
  • In de eredivisie speelt PSV om 18.45 uur thuis tegen AZ. Om 21.00 uur staat Feyenoord-PEC Zwolle op het programma.

Wat heb je gemist?

Het kabinet hakt aanstaande vrijdag de knoop door over de vraag of het aftreedt vanwege de toeslagenaffaire. Die vraag is vanavond in de ingelaste ministerraad niet aan de orde geweest. Dat zei premier Rutte na afloop van de extra ministerraad.

"Wij willen op een breed front reageren op het rapport van de parlementaire ondervragingscommissie. We zijn het vergaand eens. Mijn verwachting is dat we daar vrijdag uitkomen. Dan zal ook de politieke vraag aan de orde komen", zei Rutte.

Aftreden of niet? Kabinet bespreekt pas vrijdag de politieke gevolgen toeslagenaffaire

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit

Bloed, zweet en tranen zaten erin: het reuzenrad dat Anton van der List uit Breda bouwde met duizenden stukjes K'nex-speelgoed. Het bouwwerk was zijn grote trots. Dit weekend is het gestolen. Tot groot verdriet van 'opa K'nex', zoals hij wordt genoemd.

Antons zelfgebouwde reuzenrad gestolen uit flat, 'brengt u hem alstublieft terug?'

Fijne dag!

STER reclame