Zlatan Ibrahimovic maakte in het bekeduel met Torino zijn rentree in de basis van AC Milan.
NOS Voetbal

AC Milan kruipt door oog van de naald en dankt reservedoelman Tatarusanu

AC Milan heeft zich als eerste geplaatst voor de kwartfinales van de Coppa Italia. De koploper in de Serie A kwam het hele duel met Torino niet tot scoren, maar sloeg toe in de strafschoppenserie: 5-4.

Voor de tweede keer in drie dagen stonden beide ploegen tegenover elkaar. Zaterdag won Milan het competitieduel met 2-0, maar dat duel ging vooral de boeken in vanwege de rentree van Zlatan Ibrahimovic.

De 39-jarige Zweed, die sinds eind november buitenspel met een spier- en kuitblessure, begon vanavond weer in de basis maar liet zich in de rust vervangen.

Ook daarna was er niet veel te beleven, al kreeg eerste doelman Gianluigi Donnarumma - die voor de gelegenheid naast zijn broer Antonio op de bank zat - nog wel een rode kaart wegens commentaar op de leiding.

Zowel in de reguliere tijd als in de verlengingen werd niet gescoord, waardoor strafschoppen de beslissingen moesten brengen. Daarin werd de Roemeense doelman Ciprian Tatarusanu de held door de penalty van Tómas Rincón te keren.

Blijdschap bij de spelers van AC Milan

In de kwartfinales lonkt de Derby della Madoninna tegen stadgenoot Internazionale. Inter moet woensdag dan wel winnen van Fiorentina.

Bij de laatste zestien clubs in de Coppa Italia zijn maar twee clubs vertegenwoordigd, die niet op het hoogste niveau uitkomen. SPAL en Empoli spelen in de Serie B.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl