Angel Correa viert zijn treffer

Sneeuw van het veld en koploper Atlético Madrid wint van Sevilla

Atlético Madrid heeft de koppositie in La Liga verstevigd door te winnen van Sevilla. In het Wanda Metropolitano werd het 2-0.

De wedstrijd begon weinig enerverend, maar na ruim een kwartier brak Ángel Correa de ban. De Argentijn schoot vanuit de draai laag en hard binnen en zette de thuisploeg zo op voorsprong.

Op een grote kans voor Luis Suárez na, bleef het spektakel ook na de openingstreffer uit in de eerste helft.

Sneeuwvrij veld

De Madrilenen kwamen afgelopen weekend niet in actie door de hevige sneeuwval in Spanje. Het veld moest voor deze wedstrijd dan ook volledig sneeuwvrij worden gemaakt.

Jammer genoeg wisten de ploegen ook in de tweede helft niet hun beste spel op de schoongeveegde mat te leggen.

Sneeuw op de tribunes van het Estadio Wanda Metropolitano

Sevilla, waar Karim Rekik op de bank bleef, probeerde het wel en maakte het meeste aanspraak op een doelpunt. Toch was het de thuisploeg die scoorde, in de persoon van Saúl Ñíguez.

Sevilla-aanvaller Youssef En-Nesyri was op aangeven van invaller Luuk de Jong nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar hij schoot op keeper Jan Oblak.

Atlético gaan nu stevig aan de leiding in de Spaanse competitie, met vier punten voorsprong op stadsgenoot Real Madrid.