Reuters

Indonesische reddingswerkers hebben bij de zoektocht naar het neergestorte vliegtuig lichaamsdelen en wrakstukken uit het water gehaald. De hoop op overlevenden lijkt vervlogen. De zwarte dozen van de verongelukte Boeing zijn nog niet gevonden.

Het vliegtuig verdween zaterdag van de radar. Waarschijnlijk is het bij het raken van het water uit elkaar gevallen, denkt de Indonesische transportveiligheidscommissie KNKT na een inspectie van de opgedoken brokstukken.

"We weten het nog niet zeker", zegt onderzoeker Nurcahyo Utomo, "maar de brokstukken liggen verspreid over een niet al te groot gebied." Dat duidt er volgens hem op dat het vliegtuig pas bij het raken van het water is gescheurd. "Als het in de lucht was geëxplodeerd, zouden de brokstukken in een veel groter gebied liggen."

Inmiddels zijn er tientallen lichaamsdelen uit het water gehaald. De identificatie moet nog beginnen. De Indonesische president Widodo heeft opgeroepen om gezamenlijk te bidden dat alle slachtoffers worden gevonden.

Onderzoekers denken de zwarte dozen snel te kunnen bergen, zodat ze de oorzaak van het ongeluk kunnen vaststellen. Gisteren werden de signalen opgespoord.

Enkele wrakstukken zijn inmiddels aan land gebracht:

Wrakstukken verdwenen Boeing uit water gehaald

De Boeing 737 van Sriwijaya Air was zaterdag met 62 mensen aan boord vertrokken vanuit Jakarta naar Borneo, toen het na vier minuten van de radar verdween. Gisteren vonden reddingswerkers in de Javazee de eerste lichaamsdelen, kleding en wrakstukken.

STER reclame