Bas Dost viert de 1-0

Dost geeft direct visitekaartje af bij Brugge en scoort ook dáár bij debuut

Bas Dost heeft bij zijn debuut voor Club Brugge direct zijn visitekaartje afgegeven. De 31-jarige aanvaller, die afgelopen december overkwam van Eintracht Frankfurt, scoorde tegen STVV de openingstreffer.

Dost maakt er een gewoonte van om te scoren bij zijn debuut voor een club. Hij deed dat ook bij zijn drie vorige clubs: Eintracht Frankfurt, Sporting CP en Wolfsburg.

Noa Lang, de andere Nederlander in de aanval van Brugge, maakte er 2-0 van voor de Belgische topclub, waar Ruud Vormer al jaren de aanvoerdersband draagt. Stefano Denswil, die deze week overkwam van Bologna, bleef op de bank.

Tien minuten na rust werd het nog wel 1-2 via Jonathan Buatu Mananga, maar daar bleef het bij.

Met de overwinning verstevigde Brugge de koppositie. De club heeft nu vier punten voorsprong op nummer twee Racing Genk, de club van trainer John van den Brom.