Cristiano Ronaldo is blij met zijn doelpunt tegen Sassuolo

Ronaldo evenaart doelpuntenrecord, Italiaanse topper in evenwicht

Cristiano Ronaldo heeft al heel wat records op zijn naam staan. Zondagavond bereikte de Portugees met een doelpunt tegen Sassuolo opnieuw een ongelooflijke mijlpaal: zijn 759ste doelpunt als professioneel voetballer.

Met die treffer evenaarde hij het record van Josef Bican, die in de jaren dertig, veertig en vijftig van de vorige eeuw de doelpunten aaneenreeg. Ronaldo liet op die ranglijst al de Brazilianen Pelé (757) en Romário (743) achter zich.

Zijn eeuwige rivaal Lionel Messi staat uiteraard ook hoog op deze ranglijst, maar met 714 doelpunten heeft de Argentijn nog een behoorlijke achterstand.

Moeizame zege Juventus

Het doelpunt van Ronaldo was de derde treffer voor Juventus in de moeizame 3-1 overwinning tegen Sassuolo.

In de eerste helft viel er bar weinig te genieten, al brandde het duel in de extra tijd los. Namens Juventus tikte Aaron Ramsey de bal naast en schoot Dejan Kulusevski voor een leeg doel over. Pedro Obiang van Sassuolo kreeg rood na een smerige charge.

Na rust kwam Juventus op 1-0 door een pegel van Danilo en de klus leek weer geklaard. Vanuit het niets maakte Grégoiure Defrel echter gelijk en de tien van Sassuolo gingen brutaal op zoek naar de winst.

Juve wankelde, maar Ramsey gleed de 2-1 binnen en Ronaldo maakte er 3-1 van. Door de overwinning liep Juventus twee punten in op Internazionale en AS Roma, die eerder op de dag gelijkspeelden.

Italiaanse topper in evenwicht

De Serie A-topper tussen Internazionale (met Stefan de Vrij) en AS Roma (van Rick Karsdorp) werd gespeeld in Rome en net als de vorige twee edities werd het 2-2.

Beide ploegen verliezen zodoende terrein op koploper AC Milan. De achterstand van Inter op de stadgenoot is nu drie punten, Rome volgt op zes punten.

AC Milan had zaterdag de koppositie verstevigd dankzij een 2-0 zege op Torino en dus wist Internazionale zondag wat het te doen stond in de topper in Rome. Toch leek de ploeg van Antonio Conte niet bij de les.

Rick Karsdorp en Stefan de Vrij gaan beiden vol overgave naar de bal in de topper.

De manier waarop Roma na ruim een kwartier de score opende was tekenend daarvoor. Lorenzo Pellegrini mocht in alle vrijheid aanleggen vanaf een meter of twintig en zijn niet al te overtuigende schot hobbelde zo in de hoek naast de verbouwereerde doelman Samir Handanovic.

Ook Karsdorp kreeg een grote kans op een treffer, maar zijn inzet werd nog net uit de hoek getikt. Aan de andere kant waren Romelu Lukaku en Lautaro Martínez dicht bij de gelijkmaker.

Wat Conte precies gezegd heeft in de kleedkamer zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar Inter begon furieus aan het tweede bedrijf. Amper twee minuten na rust kreeg Lukaku al bijna de gelijkmaker op zijn naam. De boomlange spits kopte uitstekend naar de grond, maar zag de bal net langs de paal verdwijnen.

De kans van Martínez, even later was nog veel groter. Lukaku draaide knap weg bij zijn verdediger en bood de Argentijn met een afgemeten voorzet een enorme kans, maar Martínez schoot de bal toch tegen doelman Pau López.

De gelijkmaker kon niet uitblijven. En die kwam er. Uit een corner kopte de Slowaakse verdediger Milan Skriniar de bal steenhard achter López.

Inter hield Roma vervolgens bij de strot en liet niet meer los. Een geweldige rush van Achraf Hakimi werd nog net uit de korte hoek getikt door de doelman. Die was echter kansloos op een schitterende uithaal van de Marokkaans international, die via de onderkant van de lat in de verre kruising binnensloeg.

Achraf Hakimi heeft op prachtige wijze de 1-2 gemaakt in de topper tegen AS Roma.

Na die 2-1 liet Inter de teugels weer vieren en viel zo terug in het zwakke spel van de eerste helft. Roma wist daar aanvankelijk echter niet van te profiteren. Onder anderen Henrich Mchitarjan en Karsdorp lieten grote kansen liggen op de 2-2.

Vijf minuten voor tijd bezorgde Gianluca Mancini de Romeinen toch nog een punt. Eerst knalde de verdediger nog hard op de vuisten van Handanovic, maar uit de hoekschop die daaruit voortkwam wist Mancini de Sloveense doelman toch te verschalken.

Napoli dankt Bakayoko

Napoli leek lang op weg naar puntenverlies tegen Udinese, maar Tiemoué Bakayoko zorgde in de 90ste minuut voor opluchting: 2-1. Bij Udinese viel Marvin Zeegelaar in de tweede helft in, Thomas Ouwejan en Hidde ter Avest bleven op de bank. Bram Nuytinck kampt nog altijd met een kuitblessure.

Door de zege is Napoli voorlopig de nummer vijf van Italië, maar daar zal vanavond verandering in komen als nummer zes Juventus het opneemt tegen nummer zeven Sassuolo.