ANP | NOS

Goedemorgen! Het kabinet overlegt op het Catshuis met het RIVM over de coronacrisis en Ajax neemt het in eigen huis op tegen PSV.

Vandaag neemt vanuit het noorden de bewolking toe en met name in de noordelijke helft is later ook wat regen of motregen mogelijk. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het 1 tot 5 graden

NOS

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Kabinet, RIVM en andere betrokkenen overleggen in het Catshuis over de lockdown. Dinsdag wordt weer een persconferentie verwacht.
  • Om 12.15 uur begint Sparta-Feyenoord. Daarna volgen Heerenveen-Fortuna Sittard en VVV-Willem II om 14.30 uur. En om 16.45 uur spelen Ajax en PSV tegen elkaar. De wedstrijd is live te volgen via ons liveblog en Langs de Lijn op NPO Radio 1.
  • Michiel Huisman en Katja Herbers maken kans op een prijs tijdens de eerste editie van de Amerikaanse Critic's Choice Super Awards; een nieuwe prijs die in het leven is geroepen om genres te eren als superheldenfilms, sciencefiction en horror.

Wat heb je gemist?

Reddingswerkers hebben in de Javazee lichaamsdelen, kleding en wrakstukken gevonden. Gisteren stortte daar een Boeing 737 neer, die een paar minuten eerder was opgestegen in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Aan boord waren 62 mensen.

In het water is een signaal van het vliegtuig opgepikt, bij de plek waar de piloten voor het laatst contact legden. Mogelijk gaat het om een signaal van de zwarte doos. Over de crash is nog niet veel bekend; nabestaanden wachten in crisiscentra op vliegvelden op meer informatie.

Familie vermiste passagiers verzamelt zich op vliegveld

Meer nieuws uit de nacht:

  • Vicepresident Pence wel aanwezig bij beëdiging Biden: anders dan president Trump is de huidige vicepresident erbij als Joe Biden en Kamala Harris voor het Capitool worden geïnaugureerd. De inauguratie is over tien dagen.
  • Oostenrijkse minister weg na beschuldigingen van 'plagiaatjager': Christine Aschbacher zou bij het schrijven van haar masterscriptie in 2006 hebben gesjoemeld met bronvermeldingen en citaten. Zelf ontkent ze dat, maar ze vertrekt toch om "verdere vijandigheid, politieke agitatie en beledigingen te voorkomen".

En dan nog even dit:

Het is vandaag vijf jaar geleden dat David Bowie overleed. Het was de bedoeling dat er verschillende concerten zouden komen met een eerbetoon aan de Britse zanger, maar die gaan door corona uiteraard niet door.

Voor fans is het toch een bijzonder weekend. Zo zijn er twee niet eerder gepubliceerde nummers van Bowie vrijgegeven: een cover van Mother van John Lennon en deze cover van Bob Dylans Tryin' to Get to Heaven:

Fijne dag!

STER reclame