Matthew Hoppe (r) viert een van zijn goals met Sead Kolasinac

Schalke voorkomt met grote zege dat het negatief Bundesliga-record evenaart

Schalke 04 heeft net op tijd weer een Bundesliga-wedstrijd gewonnen om niet in de recordboeken terecht te komen. Dertig competitieduels op rij werd er niet gewonnen, bij een 31ste duel zonder zege was het record van Tasmania Berlin uit de jaren zestig geëvenaard.

Zover kwam het niet, want Schalke boekte een overtuigende 4-0 zege op Hoffenheim. De Amerikaan Matthew Hoppe was met drie goals de grote man bij Schalke, dat bovendien van de laatste plaats op de ranglijst af is. Mainz is na een nederlaag tegen Frankfurt de nieuwe hekkensluiter met één punt minder dan Schalke.

Vlak voor rust brak Hoppe de ban en na een klein uur omspeelde hij Hoffenheim-keeper Oliver Baumann voor zijn tweede goal. Vijf minuten later scoorde hij fraai met een stiftje op aangeven van Amine Harit, die tien minuten voor tijd de vierde Schalke-treffer maakte.

Bayern en Leipzig verliezen

Vrijdagavond verloor koploper Bayern München met 3-2 bij Borussia Mönchengladbach, terwijl het nog wel op een 2-0 voorsprong was gekomen.

Ook nummer twee RB Leipzig ging onderuit. Leipzig had de koppositie kunnen overnemen, maar verloor in eigen huis met 3-1 van Borussia Dortmund. In de tweede helft opende Jadon Sancho de score waarna Erling Haaland nog twee doelpunten maakte.

Vlak voor tijd zorgde oud-FC Groningen-speler Alexander Sørloth nog voor een eretreffer voor Leipzig.

De stand aan kop

Na twee nederlagen heeft Peter Bosz met Bayer Leverkusen weer een punt gepakt. In eigen huis eindigde de wedstrijd tegen Werder Bremen in 1-1.

Weghorst en Becker scoren

Achter Leverkusen staat Union Berlin op een knappe vierde plek. Union, dat vorig seizoen debuteerde op het hoogste niveau, speelde met 2-2 gelijk tegen Wolfsburg.

Oud-ADO-speler Sheraldo Becker maakte na een half uur de 1-1, Wout Weghorst schoot vanaf de penaltystip de 2-2 binnen in Berlijn.