Skiën op het centrale plein van Madrid, de Puerta del Sol
NOS Nieuws

Winterweer in Spanje eist vier levens, duizenden vast in auto, trein en op vliegveld

De zware sneeuwval die Spanje nu al enige dagen in zijn greep houdt, heeft aan vier mensen het leven gekost en duizenden doen stranden in hun auto, in de trein en op vliegvelden. Het leger is ingezet om ingesneeuwde automobilisten in veiligheid te brengen.

In de stad Malaga verdronken een man en een vrouw, toen hun auto werd meegesleurd door een rivier die buiten zijn oevers was getreden. In de hoofdstad Madrid en in Zaragoza vroren twee daklozen dood. Minister van Binnenlandse Zaken Grande-Marlaska heeft alle Spanjaarden gevraagd om alleen de weg op te gaan als het hoognodig is. Hij sprak van de zwaarste sneeuwval in vijftig jaar.

Nacht doorbrengen in de auto

Meer dan 650 Spaanse wegen zijn geblokkeerd door de sneeuw. Automobilisten moesten de nacht van vrijdag op zaterdag doorbrengen in hun ingesneeuwde voertuig.

Naast problemen zorgde de sneeuw op sommige plekken ook voor plezier:

Inwoners Madrid genieten van sneeuw tijdens lockdown

Het treinverkeer is grotendeels stilgelegd en het internationale vliegveld van Madrid ging gisteravond dicht en blijft ook vandaag nog de hele dag gesloten.

Volgens de Spaanse meteorologische dienst is er sinds 1971 niet zo veel sneeuw gevallen in Madrid: er ligt een laag van 25 tot 50 centimeter in de stad. In de bekendste winkelstraat, de Gran Via, wordt geskied, in andere straten gesnowboard.

Winters Koninklijk Paleis in Madrid

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl