Rafael Leão

Koploper Milan eenvoudig langs Torino, jarige Hateboer wint met Atalanta

AC Milan heeft zijn twaalfde zege van het seizoen geboekt. De koploper in de Serie A was thuis met 2-0 te sterk voor Torino.

Rafael Leão opende in de 25ste minuut de score na een aardige aanval en elf minuten later was het treffen al beslist via een door Franck Kessié benutte strafschop. Namens Torino was Ricardo Rodríguez het dichtst bij een goal. De oud-speler van Milan en PSV raakte de kruising.

Ibrahimovic terug op het veld

Na rust maakte Zlatan Ibrahimovic zijn rentree na een kuitblessure. Half november stond hij voor het laatst op het veld.

Zlatan Ibrahimovic is terug bij AC Milan

Voor Milan was de wedstrijd onderdeel van een Turijns drieluik. Woensdag leed het tegen Juventus z'n eerste nederlaag van het seizoen en dinsdag ontmoet het opnieuw Torino, maar dan in de beker.

Atalanta klimt naar vierde plek

Eerder op de dag boekte Atalanta Bergamo een belangrijke zege geboekt bij Benevento. Met Marten de Roon en Hans Hateboer in de basis was Atalanta met 4-1 te sterk.

De stand aan kop in Italië

Atalanta was tegen Benevento de gehele wedstrijd de betere ploeg, met meer balbezit en meer kansen. Dankzij een doelpunt van Josip Ilicic ging het dan ook met een 1-0 voorsprong naar de kleedkamer. De Sloveense aanvaller was vlak voor rust nog dicht bij een tweede treffer, maar hij raakte de paal.

Doelpuntrijke tweede helft

In de doelpuntrijke tweede helft was het de thuisploeg die als eerste raak wist te schieten, in de persoon van Marco Sau. Atalanta was niet van plan punten te verspelen en dus was het Rafael Toloi die de 2-1 binnen tikte. Twee minuten later was het Duvan Zapata die de voorsprong verder uitbreidde.

Rafael Toloi en Robin Gosens vieren de 2-1 tegen Benevento

De jarige Hans Hateboer probeerde zichzelf nog te trakteren op een doelpunt, maar zonder succes. Invaller Luis Muriel bepaalde de eindstand.

Door de winst staat Atalanta minstens een dag in de top-4 van de Serie A. Directe concurrenten Juventus en Sassuolo komen zondag tegen elkaar in actie.