Antoine Griezmann viert zijn 0-4 voor Barcelona tegen Granada

Griezmann steelt show bij zege Barcelona, Real speelt teleurstellend gelijk

FC Barcelona heeft weer eens een overwinning geboekt waar vertrouwen uit spreekt. De Catalanen wonnen dankzij twee goals van Antoine Griezmann en Lionel Messi het uitduel met het stugge Granada met 4-0.

In Granada hadden ze geen last van storm Filomena, die het openbare leven onder meer in Madrid heeft lamgelegd. Sterker, de koele bries in de provincie Andalusië (het was 5 graden) beviel Barcelona uitstekend.

Twee punten ingelopen op Real

Barça liep twee punten in op Real Madrid, dat in een draak van een wedstrijd gelijkspeelde tegen Osasuna: 0-0. Koploper Atlético kwam niet in actie door de vele sneeuwval in Madrid. Het vliegtuig van Real had daar ook mee te kampen, maar met wat vertraging kon er naar Pamplona afgereisd worden.

De stand aan kop in Spanje

Barcelona nam aan de hand van Frenkie de Jong, Sergio Busquets en de werkelijk overal opduikende uitblinker Griezmann het middenveld stevig in handen.

Griezmann opende na twaalf minuten de score, nadat hij wat gelukkig via Granada-aanvaller Roberto Soldado de bal had gekregen.

Messi belangrijk met twee goals

Messi zorgde op aangeven van Griezmann nog voor rust met een fraai geplaatst schot voor 0-2 en ook de 0-3 kwam van schoen van de Argentijn, die een vrije trap binnenschoot.

In de tweede helft was de vaart uit het spel, maar Griezmann maakte er nog wel 4-0 van. Op aangeven van zijn landgenoot Ousmane Dembélé schoot Griezmann uit een lastige hoek en met zijn mindere rechterbeen raak.

Lionel Messi

Na de moeizame reis leverde Real Madrid in Pamplona een wanprestatie. De ploeg van coach Zinedine Zidane wist nauwelijks kansen te creëren. Wel dacht Karim Benzema tot twee keer toe de score te openen, maar beide keren stond hij buitenspel.

Osasuna, de nummer 19 van Spanje, had met een beetje mazzel zelfs de winst kunnen pakken. Die vernedering bleef Real bespaard.

Sevilla schudt Sociedad van zich af

Sevilla rekende in eigen huis af met Real Sociedad dankzij drie doelpunten van Youssef En-Nesyri: 3-2.

Vreugde bij de spelers van Sevilla

Beide teams stonden binnen vijf minuten al een keer op het scorebord. Aanvaller En-Nesyri schoot de thuisploeg op voorsprong, maar een minuut later werkte Diego Carlos de bal in eigen doel door over keeper Yassine Bounou heen te lobben.

En-Nesyri wist de fout van zijn ploeggenoot al snel weer weg te poetsen, maar ook van die voorsprong kon de ploeg niet lang genieten. Voormalig Willem II-spits Alexander Isak schoot keurig binnen na een hoekschop.

Opnieuw snel doelpunt

Het spektakel van het eerste kwartier nam sterk af, maar na rust was het opnieuw Sevilla dat voortvarend uit de startblokken kwam. Al binnen een minuut was het En-Nesyri die zijn derde van de wedstrijd maakte en zo de eindstand bepaalde.

De nederlaag is een flinke tik voor Real Sociedad, dat nu vijfde staat in La Liga. De ploeg zou bij winst de top-3 weer zijn binnengedrongen, maar ziet in plaats daarvan Sevilla op gelijke hoogte komen.

Door hevige sneeuwval in Spanje ligt het dagelijks leven vrijwel geheel plat. Roberto Brasero, weerman van het Spaanse Antena 3, vertelt aan weerman Gerrit Hiemstra hoe uitzonderlijk deze situatie is.

Spaanse weerman tegen Gerrit Hiemstra: 'Dit maken we maar eens in de 50 jaar mee'