Mönchengladbach-speler Neuhaus viert zijn doelpunt tegen Bayern München
NOS Voetbal

Bayern München geeft voorsprong uit handen en verliest van Mönchengladbach

Bayern München verloor dit seizoen nog maar één Bundesliga-wedstrijd. Alleen na de tweede wedstrijd van het seizoen, tegen Hoffenheim, liep de ploeg van trainer Hans-Dieter Flick zonder punten van het veld af. Tegen Borussia Mönchengladbach werd daar vrijdag een tweede nederlaag aan toegevoegd: 3-2.

Na een halfuur spelen leek de koploper van de Bundesliga op een eenvoudige zege af te stevenen in Mönchengladbach. Een strafschop werd benut door Robert Lewandowski en Leon Goretzka zorgde voor een 2-0 voorsprong.

Toch gingen Mönchengladbach en Bayern München met een gelijke stand rusten. Jonas Hofmann was twee keer trefzeker voor de nummer zeven van de Duitse competitie.

Vlak na rust werd Manuel Neuer opnieuw gepasseerd. Florian Neuhaus krulde de bal van buiten het zestienmetergebied langs de Bayern-doelman.

De 30-voudig landskampioen zette de thuisploeg flink onder druk, maar Mönchengladbach boog niet. Mede dankzij Matthias Ginter, die een bal van de doellijn haalde, liep de ploeg van trainer Marco Rose als winnaar van het veld.

Koppositie op de tocht

Bayern München is na het verlies tegen Mönchengladbach nog wel koploper, maar nummer twee RB Leipzig kan zaterdag de koppositie overnemen als er gewonnen wordt van Borussia Dortmund.

Stand aan kop van de Bundesliga

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl