Arjen Robben zit op de grond AFP

Groningen-trainer Danny Buijs kan ook bij de hervatting van de competitie nog altijd geen beroep doen op Arjen Robben. De aanvaller, die deze maand zijn 37e verjaardag viert, is nog steeds niet wedstrijdfit.

Robben kwam dit seizoen pas twee keer in actie voor de huidige nummer zes van de eredivisie. De oud-international raakte in de eerste competitiewedstrijd tegen PSV geblesseerd en kwam daarna alleen nog even als invaller in actie tegen FC Utrecht.

Dacht aan stoppen

Robben besloot begin november een aangepast trainingsprogramma te gaan volgen, om zo fit genoeg te worden om wedstrijden te kunnen spelen. De vleugelspeler Groningen bekende in december dat hij een paar keer aan stoppen had gedacht. "Maar een stemmetje in mijn hoofd heeft me daarvan weerhouden. Ik ben sportman en wil zo graag nog spelen voor de club."

Arjen Robben halverwege oktober tegen FC Utrecht ANP

Deze maand keert hij zeker nog niet terug bij Groningen. "Misschien op de tribune, maar niet op het veld", zegt Robben. "Ik hoop echt dat ik de stappen ga zetten die nodig zijn om in ieder geval weer terug te keren. Eerst moet ik weer het veld op, voor voetbalspecifiek werk. En daarna komen pas de groepstrainingen en wedstrijden. Ik heb nog wel een paar stappen te zetten. Nog even geduld dus."

STER reclame