ANP
NOS Nieuws

Gemeente Amsterdam treft schikking met Saadia Ait-Taleb

De gemeente Amsterdam heeft een schikking getroffen met voormalig antiradicaliseringsambtenaar Saadia Ait-Taleb. Het strafontslag is ingetrokken en vervangen door een "beëindiging van het dienstverband op een neutrale grond".

Dat hebben het stadsbestuur en Ait-Taleb laten weten in een gezamenlijke verklaring aan de gemeenteraad. De gemeente gaf een maand na de vrijspraak al aan een regeling met Ait-Taleb te willen treffen, schrijft AT5.

'Ruime vergoeding'

Volgens het Parool ontvangt ze een ruime financiële vergoeding voor het leed dat haar is aangedaan en krijgt ze hulp om haar carrière weer op gang te krijgen.

De inhoud van het akkoord wordt om privacy-redenen niet helemaal bekend gemaakt, maar er worden in ieder geval maatregelen genomen die gericht zijn "op haar terugkeer naar een nieuwe functie in de maatschappij'. '

"De gemeente wil daarmee niet alleen mogelijk maken dat mevrouw Ait-Taleb zich opnieuw maatschappelijk dienstbaar zal kunnen maken, maar zich daar ook voor inzetten", staat in de verklaring.

'Lastige positie'

In juli vorig jaar werd Ait-Taleb na een lange juridische strijd door de rechter vrijgesproken van fraude met valse facturen. Deze facturen zou een 38-jarige man hebben gemaakt. Hij werd ook vrijgesproken.

De man stuurde facturen voor het werk dat hij deed voor de Grijze Campagne, een campagne met filmpjes op sociale media om radicalisering te voorkomen.

Deze campagne moest geheim blijven van de gemeente, en Ait-Taleb moest ervoor zorgen dat de kosten buiten de boeken werden gehouden. Dat plaatste haar volgens de rechtbank in een lastige positie.

De gemeente zegt lering te willen trekken uit hetgeen Ait-Taleb is overkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl