ANP
NOS Nieuws

Ook Diederik Gommers geprikt: 'echt gaaf, het voelt gewoon heel goed'

In heel Nederland zijn ziekenhuizen begonnen met het vaccineren tegen het coronavirus, na de eerste prik bij de GGD Hart voor Brabant in Veghel. Vanmorgen rond 10.30 uur begon het inenten in het UMC Maastricht en bij het AMC in Amsterdam was de eerste medewerker rond het middaguur aan de beurt.

De vaccins kwamen vanmorgen vanaf het landelijk distributiepunt in Oss aan bij tien traumacentra. Vandaar zijn ze verspreid over priklocaties in het hele land. In de ziekenhuizen krijgen medewerkers uit de directe coronazorg en ambulancepersoneel de komende dagen een prik. Er liggen op dit moment 2835 besmette mensen in het ziekenhuis, van wie 704 op de IC.

Om 13.00 uur was het personeel van het LUMC in Leiden aan de beurt en een uurtje later werd er ook geprikt in het Haaglanden Medisch Centrum Den Haag en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Rond die tijd werd ook de eerste prik gezet in het Erasmus MC in Rotterdam.

Ook IC-arts Diederik Gommers is ingeënt

Daar vaccineerde IC-arts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Diederik Gommers zijn collega Tom Burggraaf, een IC-verpleegkundige. Daarna kreeg Gommers van hem de inenting. Ook Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg en minister De Jonge waren daarbij.

"Dit is echt een geweldig gevoel", zei Gommers na afloop. "Dat we dit vaccin zo snel voor elkaar hebben gekregen en dat we dit nu hebben mogen ontvangen. Dat is echt wel mooi van de wetenschap en de farmaceutische industrie, en de samenwerking. Echt gaaf. Het voelt gewoon heel goed."

'Nieuwe fase'

"Het begin van het einde van de crisis is hier echt mee begonnen. Een hoopvol moment. Het duurt even voordat je beschermd bent en we kunnen het ons niet veroorloven dat Tom en zijn collega's omvallen", zei minister De Jonge, verwijzend naar IC-verpleegkundige Tom Burggraaf.

Ook Gommers ziet de vaccinatie als een nieuwe fase. "We hebben hier zo lang naartoe gewerkt. We moeten nu met elkaar de komende maanden zorgen dat iedereen gevaccineerd wordt. En dan pakken we ons gewone leven weer op." Gommers denkt dat hij daarna heel wat minder op televisie komt. "Jullie kennen mij straks niet meer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl