Edinson Cavani EPA

Edinson Cavani kan op veel steun rekenen van zijn landgenoten na zijn veelbesproken schorsing. Onder anderen Luis Suárez en Diego Godin nemen het op voor de aanvaller van Manchester United en hopen dat de straf wordt herzien.

Cavani werd door de Engelse voetbalbond (FA) voor drie wedstrijden geschorst en kreeg een boete van 100.000 pond (111.000 euro) na een bericht op sociale media (eind november), waarin hij het woord 'negrito' gebruikte.

In Latijns-Amerikaanse landen wordt die term vaak op een liefdevolle manier gebruikt, maar de Engelse voetbalbond FA ziet scherp toe op het gebruik van mogelijk aanstootgevende of racistische bewoordingen.

De aanvaller verwijderde het bericht en maakte excuses, maar dat was in de ogen van de FA onvoldoende.

Naast de boete en de schorsing moet Cavani van de FA ook verplicht een cursus volgen die bewustwording van racisme stimuleert.

'FA heeft vertekend beeld'

"Edinson heeft iets gedaan wat niet met racisme in verband kan worden gebracht. Dit verdient hij niet", meldt de Uruguayaanse spelersvakbond in een verklaring, die onder anderen door Suárez en Godin werd gedeeld.

"Deze straf toont aan dat de Engelse voetbalbond een vertekend beeld heeft, waardoor er een verkeerde interpretatie is ontstaan ten opzichte van de oorspronkelijke boodschap."

STER reclame