Issah Abass speelde vorig seizoen voor FC Utrecht
NOS Voetbal

FC Twente huurt met Abass opnieuw aanvaller

FC Twente huurt aanvaller Issah Abass tot het einde van het seizoen van FSV Mainz 05. De Ghanees kwam dit seizoen slechts drie keer in actie voor de club uit de Bundesliga.

De 22-jarige Abass speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor FC Utrecht. In twintig wedstrijden was hij daar goed voor vijf doelpunten.

Twente staat na veertien speelronden zevende in de eredivisie en heeft met aanvaller Danilo de topscorer in huis (11 goals). Naast de productieve Braziliaan, gehuurd van Ajax, maken ook Václav Cerný (gehuurd van FC Utrecht) en Queensy Menig dit seizoen indruk in de aanval van de Tukkers.

Trio gehuurde aanvallers weg

De komst van Abass volgt op het vertrek van drie andere gehuurde aanvallers: Lazaros Lamprou, Alexander Jeremejeff en Halil Dervisoglu.

Lamprou keerde vervroegd terug naar PAOK Saloniki, dat hem had verhuurd. De Griekse huurling kwam tot slechts zeven invalbeurten voor Twente in de eredivisie en was alleen basisspeler in het verloren bekerduel met De Graafschap.

Jeremejeff werd in de zomer voor een jaar gehuurd van Dynamo Dresden met een optie tot koop, maar is nu terug naar zijn oude club BK Häcken. Ook de Zweed moest genoegen nemen met een rol als invaller.

Ook Dervisoglu lukte het niet zich in de basis te spelen en hij keerde terug naar Brentford. Twente nam Dervisoglu in oktober op huurbasis over van de Engelse club, die hem nu zou willen verkopen aan een andere club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl