ANP

Goedemorgen, vanaf vandaag kunnen verpleeghuismedewerkers bij de GGD een vaccinatie-afspraak inplannen. En WikiLeaks-oprichter Assange hoort van een Britse rechter of hij wordt uitgeleverd aan de VS.

Wekdienst liever luisteren?

Het is bewolkt met vooral in de ochtend perioden met lichte regen. In Zuid-Limburg kan vanochtend ook wat natte sneeuw vallen. De temperatuur stijgt naar een waterkoude 2 of 3 graden.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Duizenden medewerkers van verpleeghuizen ontvangen vanaf vandaag een uitnodiging om zich te laten inenten tegen het coronavirus. Vanaf 08.00 uur gaat het callcenter van de GGD open. Het inenten begint vrijdag in Houten, Veghel en Rotterdam.
  • WikiLeaks-oprichter Julian Assange krijgt van de rechter in Londen te horen of hij zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Daar hangt hem een celstraf van 175 jaar boven het hoofd. Hij wordt beschuldigd van onder meer het publiceren van geheim materiaal over de oorlog in Afghanistan en Irak.
  • Het Verenigd Koninkrijk neemt een tweede coronavaccin in gebruik: dat van de universiteit van Oxford en farmaceut AstraZeneca. Het vaccin wordt eerst verstrekt aan een aantal ziekenhuizen, later in de week volgen andere vaccinatiecentra in het land.

Wat heb je gemist?

In Tilburg is een explosief afgegaan bij een Poolse supermarkt. De brand die daarbij ontstond, kon vrij snel worden geblust. Volgens de Veiligheidsregio is het pand zeer ernstig beschadigd. Er zijn geen slachtoffers gemeld.

Vorige maand waren er ook een aantal explosies bij andere Poolse supermarkten in Nederland. Die heetten allemaal Biedronka. De getroffen winkel in Tilburg heeft een andere naam, Warszawa XL.

Explosie bij Poolse supermarkt in Tilburg

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Corona of niet, in het Duitse Winterberg kwamen dit weekend veel sneeuwliefhebbers bij elkaar. Het werden er zoveel dat de politie besloot om pistes te evacueren en toegangswegen af te sluiten. Dit zijn beelden uit de populaire wintersportplaats:

Opnieuw drukte in Winterberg: 'De mensen blijven maar komen'

Fijne dag!

STER reclame