ANP

Goedemorgen! Op het Catshuis komt het kabinet bij elkaar om verder te praten over de stappen die worden genomen na de toeslagenaffaire. En de dartswereld heeft na vanavond mogelijk een nieuwe nummer één.

De dag begint met af en toe zon. Later vanuit het oosten meer bewolking en in de avond regen. Bij een stevige noordoostenwind wordt het 2 tot 5 graden. Morgen is grijs en regenachtig.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het kabinet praat op het Catshuis opnieuw over de toeslagenaffaire. Ook het coronabeleid staat op de agenda. Gisteren kondigde minister Hugo de Jonge aan dat personeel in de acute zorg, zoals op de ic's en spoedeisende hulp, ook als eerste gevaccineerd wordt.
  • In Alexandra Palace staat de finale van het WK darts op het programma. Voormalig rugbyer Gerwyn Price uit Wales speelt de eindstrijd tegen Gary Anderson. Als Price wint, is hij de nieuwe nummer één op de wereldranglijst.
  • In Hulst vindt de eerste wereldbekerwedstrijd veldrijden van het jaar plaats. De wedstrijd van de mannen, waarin ook Mathieu van der Poel start, is live te volgen op NPO1 vanaf 15.05 uur. De vrouwen starten eerder, om 13.40 uur. Beide wedstrijden zijn live te volgen op NOS.nl en in de app.

Wat heb je gemist?

In Coevorden heeft de ME vannacht ingegrepen bij een protest tegen de coronamaatregelen. Daarbij zijn enkele mensen opgepakt. Buurtbewoners in de Drentse plaats waren massaal de straat op gegaan. Ook was er een vreugdevuur en werd er zwaar vuurwerk afgestoken. Rond 01.30 uur maakte de ME een einde aan de bijeenkomst. De brandweer heeft het vuur geblust. Het is al een paar dagen onrustig in de wijk Poppenhare.

Er waren verschillende ontploffingen, onder meer nadat een omstander iets op het vuur gooit. Daarnaast is het ingrijpen van de ME in deze video te zien:

ME grijpt in bij coronaprotest in Coevorden

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een opmerkelijke Covid-vaccinatie in de Amerikaanse staat South-Dakota, meldt CNN. Verpleegkundige Robbie Vergas-Cortes wist dat hij een coronaprik zou krijgen, en ook dat zijn partner Eric Vanderlee in het team zat dat de vaccinaties toedient. Wat hij niet wist, was dat zijn vriend het moment zou aangrijpen voor een huwelijksaanzoek. In plaats van een prik kreeg Vergas-Cortes een ring op zijn arm geplakt, onder luid gejuich van de rest van het team:

Na het aanzoek kreeg Vergas-Cortes alsnog de vaccinatie.

Fijne dag!

STER reclame