Thomas Verheydt en Faris Hammouti balen na een gemiste kans ProShots

2021 is het jaar waarin Almere City FC voor het eerst naar de eredivisie zou moeten promoveren. De club ligt ook op koers, zoals vijf jaar geleden in een ambitieus plan werd geschetst.

En het team blijft op koers, nadat directe concurrent De Graafschap zaterdagavond werd verslagen (1-0) en de voorsprong liefst acht punten bedraagt.

Thomas Verheydt kopte in de laatste minuut van de extra tijd de winnende treffer binnen, waarna De Graafschap met stomheid geslagen van het veld stapte.

Want het waren 'De Superboeren' die in de angstige topper in de eerste divisie drie gigantische kansen hadden gekregen om met minimaal een punt terug naar Doetinchem te keren.

Druk

En dus staat nummer twee Almere na achttien speelronden liefst acht punten voor en heeft het de plek die aan het eind van de rit recht geeft op promotie stevig in handen.

Maar het seizoen is nog lang. En de druk op het elftal van Ole Tobiasen zal met de week toenemen, voorspelde de Deense trainer. Maar hij heeft zijn ploeg goed neergezet, zoals ook op het gladde veld in het Yanmar Stadion. In die volledig opgeknapte thuishaven, die door de coronapandemie nog nooit vol toeschouwers heeft mogen zitten.

Ralf Seuntjens in duel met Tim Receveur ProShots

Almere heeft zijn gedeelde eerste plek - Cambuur komt zondag nog in actie tegen FC Eindhoven - vooral te danken aan de overwinningen op de 'kleintjes'. Zelden liet de club een steek vallen tegen de mindere goden in deze doorgaans onvoorspelbare competitie, waar de concurrentie nog wel eens verrassend knoeide.

Bestolen

Nu frustreert het relatief degelijke Almere met deze uiterst gelukkige zege op De Graafschap de concurrentie ook eens in een directe confrontatie. Want de Doetinchemmers voelen zich nog steeds bestolen nadat de coronastop een abrupt einde maakte aan de vorige jaargang, waarin ze op de eredivisie afstevenden. En dan kan dit er nog wel bij.

Natuurlijk zijn er ook nog play-offs als De Graafschap in het jaar van zijn revanche naast een direct eredivisieticket grijpt, maar met clubs als NAC Breda, NEC, FC Volendam en Go Ahead Eagles zijn er meer gegadigden die willen meedingen om de prijzen.

Almere City FC, in zijn jaren na de oprichting veelvuldig het lelijke eendje van het betaald voetbal genoemd, heeft de verhoudingen bovenin vooralsnog brutaal verstoord.

Statistieken Almere City FC-De Graafschap

STER reclame