Vincent van der Voort
NOS Sport

Van der Voort verliest van Gurney en grijpt naast kwartfinales op WK darts

Vincent van der Voort is er niet in geslaagd om voor derde keer in zijn loopbaan de kwartfinales van het PDC WK darts te bereiken. Daryl Gurney was in de vierde ronde met 4-2 te sterk.

De als elfde geplaatste Noord-Ier speelde een verre van briljante partij. Toch had hij vrij weinig te duchten van Van der Voort, die geen moment echt lekker in de wedstrijd zat.

WK darts uitslagen middagsessie 30 december

Het is dat Gurney nogal kwistig omsprong met zijn kansen op de dubbels, waardoor de matig scorende Van der Voort toch nog twee sets naar zich toe kon trekken.

Bij een 3-2 stand in sets bood Gurney met zes gemiste matchdarts Van der Voort zelfs alle gelegenheid om een beslissende set af te dwingen, maar de Nederlander liet dat na.

Bunting wint thriller van Searle

Stephen Bunting heeft zich ten koste van Ryan Searle geplaatst voor de kwartfinales. De ontmoeting tussen de twee Engelsen was een ware thriller. In de allesbeslissende laatste leg bleek Bunting net wat sterker dan Searle.

Michael van Gerwen plaatste zich dinsdagavond al voor de kwartfinales.

Van Gerwen was niet bang voor uitschakeling: 'Zwakte moet je niet tonen'

Van Gerwen, de nummer 1 van de wereld, neemt het op 1 januari op tegen de Engelsman Dave Chisnall. Hij versloeg de Belg Dmitri van den Bergh met 4-2.

Anderson door

De Schot Gary Anderson bereikte eenvoudig de kwartfinales door Devon Petersen met 4-0 te verslaan. Hij treft daarin de Nederlander Dirk van Duijvenbode, die met 4-3 van Glen Durrant wist te winnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl