NOS Voetbal

Koeman gelooft niet meer in titel: 'Gat met Atlético is heel groot'

Koeman baalt na nieuw puntenverlies: 'Zat ons alweer niet mee'

Ronald Koeman lijkt al een streep gezet te hebben door de titelkansen van Barcelona. "Ja, zo realistisch moet je zijn", sipte hij na de 1-1 tegen Eibar, het zoveelste teleurstellende resultaat van zijn ploeg.

Met 25 punten uit de eerste vijftien competitiewedstrijden beleven de Catalanen de slechtste seizoenstart sinds 2003, toen ze onder leiding van Frank Rijkaard tot slechts 20 punten kwamen na 15 speelrondes.

'Gat wel heel groot'

Na pas zeven zeges blijft Barcelona voorlopig steken op de zesde plaats in La Liga met een achterstand van dertien verliespunten op koploper Atlético Madrid.

Koeman: "Niets is onmogelijk in het leven, maar die afstand naar Atlético Madrid is wel heel groot. Bovendien is Atlético ijzersterk in vorm en geeft het heel weinig weg."

Pro Shots
Francisco Trincao baalt tijdens het duel met Eibar

Het puntenverlies tegen laagvlieger Eibar is voor verschillende media reden om vast te stellen dat Messi ondanks alle speculaties over zijn toekomst nog steeds onmisbaar is voor Barcelona.

De 33-jarige vedette speelde niet mee omdat hij net terug was van een korte vakantie naar Argentinië, waarvoor hij toestemming had gekregen van de club.

Zonder Messi

"Zo ziet het leven zonder Messi eruit", kopte Marca veelzeggend op de voorpagina. Maar volgens Koeman gaat die conclusie te kort door de bocht.

"Natuurlijk misten we Leo, die altijd het verschil maakt, maar ook zonder hem vraag ik me af hoe het toch mogelijk is dat we ondanks al onze kansen niet gewonnen hebben."

Pro Shots
Lionel Messi op de tribune tijdens het duel met Eibar

Messi volgde de wedstrijd vanaf de tribunes, waar hij tijdens de slotfase volgens de Catalaanse krant Sport een veelzeggende blik in zijn ogen had.

"Typerend was hoe Messi toekeek in de laatste minuten: handen in de zakken, een blik vol frustratie en zijn hoofd schuddend."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl