SQ Vision Mediaprodukties
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Vuurwerkschade in Gouda, mogelijke vuurwerkbom bij gemeentehuis Etten-Leur

Een explosie heeft vannacht de gevel van een fysiotherapiepraktijk in Gouda verwoest. De politie vermoedt dat de schade is ontstaan door vuurwerk.

Het explosief ontplofte rond 01.00 uur. De ruiten en de voordeur sneuvelden en ook een woning boven de praktijk raakte beschadigd. Er zijn geen gewonden.

"De grootste schade is bij het kantoor, de behandelkamers zijn gelukkig intact", zegt fysiotherapeut Erik Siegers bij Omroep West. De politie onderzoekt de zaak en zal daarbij ook camerabeelden uit de buurt bekijken.

Etten-Leur

In Etten-Leur is het gemeentehuis vanmorgen deels afgezet vanwege een verdacht voorwerp voor de deur. De politie denkt dat het gaat om zelfgemaakt vuurwerk.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is onderweg naar het gemeentehuis om het voorwerp te onderzoeken.

Het gemeentehuis hoefde niet ontruimd te worden. Wel zijn uit voorzorg enkele medewerkers naar een ander deel van het pand verplaatst. "We nemen geen risico's", zegt de politie.

Het vuurwerk zou een stukje verderop gevonden zijn door een voorbijganger en verplaatst zijn naar het gemeentehuis. Mogelijk om het daar af te geven of weg te gooien, schrijft Omroep Brabant.

Advertentie via Ster.nl