Marcus Rashford (links) schiet United in blessuretijd langs Wolves

Natuurlijk werd er vanavond gevoetbald in de Premier League. Vijf duels stonden er op het programma, met onder meer Manchester United en Arsenal in actie.

Toch stonden de ontwikkelingen op de velden deels in de schaduw van de snel groeiende coronaproblematiek in de Engelse competitie.

Mogelijke pauze

Een testronde onder spelers en stafleden in de Premier League leverde in de afgelopen week achttien positieve gevallen op. Dat is het hoogste aantal per week tot dusver.

Diverse Britse media meldden daarna dat de voorzitters van een aantal clubs informele gesprekken zijn gestart over een coronastop van twee weken. Die zou in januari moeten plaatsvinden om de spelers en trainers te beschermen.

De stand in de Premier League

In het Verenigd Koninkrijk werd vandaag een recordaantal van meer dan 50.000 coronabesmettingen gemeld. Maandag ging er al een streep door de wedstrijd tussen Everton en Manchester City, na een aantal positieve gevallen bij City.

Vanavond miste Sheffield United, dat met 1-0 verloor van Burnley, meerdere besmette spelers en moest Southampton (doelpuntloos gelijkspel tegen West Ham United) het doen zonder trainer Ralph Hasenhüttl, die in thuisquarantaine zit.

Late zege United

Manchester United kwam op Old Trafford pas in de blessuretijd van de tweede helft tot scoren. De late treffer van Marcus Rashford was genoeg voor de overwinning op Wolverhampton Wanderers: 1-0.

Daarmee stijgt de ploeg van Donny van de Beek, die niet in actie kwam, naar de tweede plaats op de ranglijst. Wolves, waar Ki-Jana Hoever zijn debuut maakte in het basiselftal, staat twaalfde.

De bezoekers waren voor rust dicht bij een doelpunt, toen Romain Saiss de lat raakte. In de tweede helft waren de beste kansen voor United, dat onder meer een doelpunt van Edinson Cavani vanwege buitenspel zag worden afgekeurd.

Alexandre Lacazette heeft Arsenal op voorsprong geschoten

Arsenal, dat afgelopen zaterdag al knap won van Chelsea, boekte op bezoek bij Brighton & Hove Albion de tweede zege op rij. De 1-0 overwinning kwam halverwege de tweede helft tot stand door een doelpunt van Alexandre Lacazette.

Niet vaak zal de Fransman het doel zo snel hebben gevonden. Invaller Lacazette stond op het moment van scoren pas 21 seconden binnen de lijnen. Arsenal klom door de zege naar de dertiende plaats in de Premier League.

Leeds haalt uit

Bij het duel tussen West Bromwich Albion en Leeds United vielen veruit de meeste doelpunten. Leeds won met liefst 5-0, nadat het in de eerste helft al vier keer had gescoord.