Reuters
NOS Nieuws

Honderden tips en huiszoeking na explosie Nashville

FBI-agenten zijn het huis binnengevallen van iemand die mogelijk betrokken was bij de zware explosie vrijdag in Nashville. Daarbij werd een camper midden op straat opgeblazen. Drie mensen raakten lichtgewond.

In de buurt van het ontplofte voertuig zijn menselijke resten gevonden. Het is nog niet duidelijk van wie die zijn. Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN gaan functionarissen die betrokken zijn bij het onderzoek uit van een zelfmoordactie. Dat is nog niet bevestigd.

Na de explosie kwamen meer dan 500 tips binnen bij de politie. Eerder zei een FBI-agent dat ze "een aantal individuen" in het vizier hebben en momenteel onderzoeken in hoeverre die iets te maken hebben met de autobom.

Google Maps

Honderden agenten zijn bij het onderzoek betrokken. Volgens hen zijn er geen andere explosieven gevonden. Er zou daarom nu geen "actieve dreiging" meer zijn. In de Amerikaanse stad geldt dit weekend nog wel een avondklok.

De huiszoeking was in een woning in Antioch, een buitenwijk van Nashville. Meerdere Amerikaanse media melden dat op een Google Maps-foto van dat huis uit 2019 een camper te zien is die lijkt op het voertuig dat gisteren is ontploft. Volgens lokale media is niemand gearresteerd.

Hulp

Gouverneur Bill Lee van Tennessee, waarvan Nashville de hoofdstad is, heeft president Trump om hulp gevraagd. Volgens de Republikein is de huidige situatie in de stad zo ernstig "dat een effectieve aanpak de mogelijkheden van de staat te boven gaat".

De gouverneur zegt dat 41 panden door de explosie zijn beschadigd. Omdat de camper voor een hoofdkantoor van telecombedrijf AT&T ontplofte, zijn volgens hem ook de telefoonverbindingen in Tennessee en delen van de aangrenzende staten Kentucky en Alabama uitgevallen.

Dit zijn beelden van vrijdag, waarop de schade goed te zien is:

Zware explosie in centrum Nashville

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl