Nanninga en Eerdmans bij een campagne in Rotterdam ANP

In het Limburgs Parlement sluiten de vier afgescheiden leden van Forum voor Democratie (FvD) zich niet aan bij JA21. Voorzitter van de fractie Samen voor Limburg, Hans Reuser, meldde dat gisteren, schrijft 1Limburg.

Reuser richtte met collega-statenleden Marcel Thewissen, Bart Smeets en Nico Vincken Samen voor Limburg op. Dat deden ze na hun vertrek bij Forum voor Democratie.

Eerder deze maand lieten de vier weten dat de fractie samen wil blijven werken met de drie overgebleven Statenleden van Forum voor Democratie. Andersom is dat ook het geval, zo meldt de regionale omroep.

Teleurgesteld

De voormalige FvD-leden Joost Eerdmans en Annabel Nanninga richtten JA21 op. Ze stapten eind november op uit Forum, omdat ze "geen lid wilden zijn van een partij die extremistische opvattingen duldt". Ze zeiden teleurgesteld te zijn in het gedrag van partijleider Baudet.

Gisteren werd duidelijk dat alle Eerste Kamerleden van de fractie-Van Pareren zich aansluiten bij de nieuwe partij van Eerdmans en Nanninga. De senatoren waren ook de afgelopen weken weggegaan bij Forum voor Democratie.

STER reclame