NOS Nieuws

Wekdienst 24/12: Opbrengst Serious Request bekend • Uitspraak tegen bedreiger Rutte

Goedemorgen! Vanmiddag maken zes dj's na zes dagen opsluiting in een oude vliegtuighangar de opbrengst bekend van Serious Request: The Lifeline. En de man die in mei premier Rutte per mail heeft bedreigd, hoort welke straf hij krijgt.

Het weer: er kan nog af en toe een bui vallen, maar in de loop van de ochtend wordt het vaker droog en breekt de zon af en toe door. Er staat een stevige noordenwind die koude lucht aanvoert: het wordt maximaal een graad of 7.

Ga je vandaag de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In een speciale uitzending op NPO1 wordt om 17.45 uur de eindstand van 3FM Serious Request: The Lifeline bekendgemaakt. Zes dj's zitten sinds 18 december 'opgesloten' op evenementenlocatie Vliegveld Twenthe, om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.
  • De rechtbank in Groningen doet uitspraak in de zaak tegen een 50-jarige man uit Drenthe die in mei premier Rutte heeft bedreigd per mail. De man is een complotdenker, hij zei tijdens de rechtszaak dat hij ervan overtuigd is dat de lockdown nooit meer wordt opgeheven.
  • En vandaag beslist de rechtbank over de onderzoekswensen in een groot liquidatieproces, genaamd Eris. Justitie vervolgt 'moordmakelaars' van motorclub Caloh Wagoh, hun opdrachtgevers en hun medeverdachten. Ze worden verdacht van het regelen en (laten) uitvoeren van vijf moorden en een serie pogingen daartoe.

Wat heb je gemist?

Na negen maanden onderhandelen lijkt een akkoord over de brexit nu echt binnen handbereik. Dat zegt een woordvoerder van de Britse premier Johnson. Britse media schrijven dat er een document op tafel ligt van 2000 pagina's. Johnson zou later vandaag uitleg geven in een televisietoespraak.

Hij en de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, zouden nog voor de Kerst hun handtekening onder het handelsakkoord willen zetten. Een belangrijk struikelblok in de onderhandelingen waren de visrechten in de Britse territoriale wateren.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Hoe zwaar het werk ook is, een vrijwilliger van een ziekenhuis in Moskou vindt af en toe nog tijd om kleurrijke tekeningen te maken op zijn wegwerp-overalls. Daarmee wil hij coronapatiënten opvrolijken die zijn ontslagen van de intensive care:

Tekenen op wegwerpoveralls: 'Zo lijken we niet op labmedewerkers'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl