Invaller Szöke bezorgt opgeleefd Heracles tweede zege in vier dagen

Bekijk de samenvatting van FC Groningen-Heracles

De spelers en staf van Heracles gaan met een onverwacht goed gevoel aan de kerstdis. De Almeloërs boekten op bezoek bij FC Groningen hun tweede eredivisie-overwinning in vier dagen: 0-1.

Een ongekende weelde voor Heracles, dat in de laatste twee speelronden evenveel competitiezeges heeft geboekt als in de twaalf daarvoor.

Szöke doet het

Adrian Szöke was de gevierde man in Groningen. De Hongaar viel in de 74ste minuut in voor Sinan Bakis en maakte vier minuten later op knappe wijze de enige goal van de wedstrijd.

Szöke werd gevonden door Ismail Azzaoui en verschalkte FC Groningen-doelman Sergio Padt met een knap stiftje: 0-1.

Oretis Kiomourtzoglou is blij met doelpuntenmaker Adrian Szöke

FC Groningen had daarvoor een licht overwicht gehad. De thuisploeg kreeg voor rust via Ahmed El Messaoudi twee kansen. Zijn eerste, een schot op aangeven van Jørgen Strand Larsen, werd knap gekeerd door Heracles-doelman Janis Blaswich en bij zijn tweede kopte hij naast.

Padt voorkwam aan de andere kant van het veld dat Delano Burgzorg na een slalom door de Groningen-defensie de bezoekers op voorsprong zette.

Aanvallend onmachtig

Groningen, voor aanvang knap vijfde, kreeg ook na rust de solide defensie van Heracles niet aan het wankelen. De thuisploeg trapte nog wat harder op het gaspedaal na de 0-1 van Szöke, maar het bleef bij een poeier van invaller Thijs Dallinga die werd gered door Blaswich.

FC Groningen-trainer Danny Buijs baalde na afloop van het resultaat én het niveau. "Ik vond het een draak van een wedstrijd, die gewoon in 0-0 had moeten eindigen. Maar zij straffen één momentje bij ons achterin genadeloos af."

Buijs: 'Een draak van een wedstrijd, voetbal van erbarmelijk niveau'

Buijs: "Ik denk dat de weersomstandigheden een grote rol gespeeld hebben en daarmee ook het veld. Maar qua voetbal was het van erbarmelijk niveau."