Sparta stuurt FC Twente met domper de winterstop in (0-2)

Bekijk de samenvatting van FC Twente-Sparta

FC Twente heeft een sterke eerste seizoenshelft niet in stijl kunnen afsluiten. De Tukkers verloren dinsdagavond in Enschede met 2-0 van Sparta Rotterdam, dat zijn vijfde zege in zeven duels boekte.

Sparta, zonder de niet fitte smaakmaker Abdou Harroui, was in de eerste helft de baas op het veld. Mario Engels was in de eerste tien minuten al drie keer dicht bij de 0-1. De Duitse spits wist het net niet te vinden, maar scoorde op slag van rust alsnog: hij tikte van dichtbij binnen.

Deroy Duarte (r) viert zijn goal
  • ANP
    De bal van Deroy Duarte (niet op de foto) zeilt onhoudbaar in de kruising
  • ANP
    Kik Pierie in duel met Lennart Thy

Twente kwam na rust iets beter voor de dag, maar de Spartaanse defensie stond als een huis. Nadat Deroy Duarte na ruim een uur met een prachtig schot de 0-2 had gemaakt, kon Twente geen vuist meer maken.

Het was voor Twente de derde thuisnederlaag op rij. Sparta klom door de zege naar een voorlopige negende plaats in de eredivisie.

"Je voelde dat de ploeg niet goed wist wat ze met Sparta aan moesten", zei FC Twente-trainer Ron Jans. "Soms wat lastig te verklaren, maar we hadden het niet. Laten we de goede dingen die we dit seizoen hebben gedaan, niet vergeten."

Kijk hieronder naar de reacties van Sparta-coach Henk Fraser, doelpuntenmaker Deroy Duarte en Twente-aanvoerder Wout Brama.