Bekijk de samenvatting van FC Twente-Sparta Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

FC Twente heeft een sterke eerste seizoenshelft niet in stijl kunnen afsluiten. De Tukkers verloren dinsdagavond in Enschede met 2-0 van Sparta Rotterdam, dat zijn vijfde zege in zeven duels boekte.

Sparta, zonder de niet fitte smaakmaker Abdou Harroui, was in de eerste helft de baas op het veld. Mario Engels was in de eerste tien minuten al drie keer dicht bij de 0-1. De Duitse spits wist het net niet te vinden, maar scoorde op slag van rust alsnog: hij tikte van dichtbij binnen.

Twente kwam na rust iets beter voor de dag, maar de Spartaanse defensie stond als een huis. Nadat Deroy Duarte na ruim een uur met een prachtig schot de 0-2 had gemaakt, kon Twente geen vuist meer maken.

Het was voor Twente de derde thuisnederlaag op rij. Sparta klom door de zege naar een voorlopige negende plaats in de eredivisie.

"Je voelde dat de ploeg niet goed wist wat ze met Sparta aan moesten", zei FC Twente-trainer Ron Jans. "Soms wat lastig te verklaren, maar we hadden het niet. Laten we de goede dingen die we dit seizoen hebben gedaan, niet vergeten."

Kijk hieronder naar de reacties van Sparta-coach Henk Fraser, doelpuntenmaker Deroy Duarte en Twente-aanvoerder Wout Brama.

Sparta én Twente tevreden het nieuwe jaar
Statistieken FC Twente-Sparta Rotterdam

STER reclame