Matthijs de Ligt AFP

Rampspoed komt zelden alleen, dat is in Italië niet anders. Op dezelfde dag dat Juventus drie punten kwijtraakte omdat Napoli een beroepszaak won, liet de Italiaanse grootmacht er in eigen huis nóg drie liggen tegen Fiorentina: 0-3.

Enkele uren voor de aftrap van Juventus-Fiorentina kwam het nieuws naar buiten dat Juve alsnog in actie moet komen tegen Napoli. Het Italiaanse Olympisch Comité (CONI) oordeelde dat de Napolitanen terecht niet waren kwamen opdagen voor het treffen van begin oktober, toen de club met drie coronagevallen te maken had en op advies van de gezondheidsdienst in Napels in quarantaine ging.

NOS

Voor Juventus, dat een reglementaire 3-0 zege toegewezen had gekregen, betekende dit dat de Oude Dame plots drie punten minder had. In een reactie liet de club weten dat dit haar onverschillig liet, maar binnen de lijnen ging het razendsnel mis.

Snelle goal en rode kaart

Juventus kwam al in de derde minuut op achterstand, toen Fiorentina-aanvaller Dusan Vlahovic diep werd gestuurd door Franck Ribéry en met een stiftje afrondde. Matthijs de Ligt kwam net laat om in te grijpen.

Een kwartier later stond Juve met tien man. Juan Cuadrado verspeelde de bal, wilde dit herstellen maar raakte alleen zijn tegenstander, vol met de noppen op het scheenbeen: rode kaart.

Cristiano Ronaldo kan de eerste competitienederlaag van Juventus niet voorkomen ANP

Nadat een kopgoal van Cristiano Ronaldo terecht was afgekeurd wegens buitenspel, was het nog niet klaar met de pech voor Juventus. Een kwartier voor tijd werkte Alex Sandro een voorzet in eigen doel voor de 0-2.

Tien minuten voor tijd werd definitief duidelijk dat Juventus' eerste competitienederlaag van het seizoen zich aandiende. Martín Cáceres tikte van dichtbij de 0-3 binnen na een fout van Leonardo Bonucci, die de bal verspeelde aan Ribéry.

Blessure De Ligt

Tot overmaat van ramp viel drie minuten voor tijd ook nog eens De Ligt uit. De Oranje-international ging naar de kant met een, op het oog, spierblessure.

Statistieken Juventus-Fiorentina

STER reclame