Tammy Abraham viert een van zijn twee treffers

Matig Chelsea worstelt zich naar zege op West Ham en meldt zich in de subtop

Met een overwinning op West Ham United heeft Chelsea zich weer aangesloten bij de subtop in de Premier League. Op Stamford Bridge had Chelsea het allesbehalve gemakkelijk, maar de Londense derby werd toch met 3-0 gewonnen.

Na wat plaagstootjes van West Ham zorgde Thiago Silva na tien minuten voor de openingstreffer. De Braziliaanse verdediger kon in een overvol zestienmetergebied ongedekt raakkoppen.

Chelsea had vervolgens het betere van het spel, maar moest oppassen bij een aantal uitbraken van West Ham. Chelsea-spits Timo Werner kreeg op slag van rust de kans om de score te verdubbelen, maar oog in oog met doelman Lukasz Fabianski faalde de Duitser.

Na rust drong West Ham meer en meer aan. Chelsea, nog altijd zonder de geblesseerde Hakim Ziyech, kwam er niet meer aan te pas en moest alles aan doen om de voorsprong te verdedigen.

De verdiende gelijkmaker van de gasten kwam er niet en aan de andere benutte Tammy Abraham de kansen wel. Met een intikker en een schot uit een moeilijke hoek zorgde de jonge spits tien minuten voor tijd voor de eindstand van 3-0. Daarmee was gelijk het verzet van West Ham gebroken.

Met de zege klimt Chelsea naar de vijfde plaats. West Ham bezet de tiende plek.

Zege Burnley

Burnley boekte eerder op de avond een broodnodige zege op Wolverhampton Wanderers. Met Erik Pieters als invaller werd in eigen huis met 2-1 gewonnen. Het was pas de tweede competitiewedstrijd van het seizoen waarin de club meer dan één keer wist te scoren.

Met de zege neemt Burnley voor even afstand van de degradatiezone. De club bezet de zestiende plaats in de Premier League.