NOS Nieuws

100 tot 200 Cambuursupporters feesten in Leeuwarden op straat

In Leeuwarden is vanavond een groep van honderd tot tweehonderd Cambuursupporters samengekomen om de overwinning van de club op Excelsior te vieren. Cambuur werd daardoor winterkampioen in de eerste divisie.

De spelersbus werd door een groep supporters onthaald. Daarbij werd vuurwerk afgestoken.

Op beelden was te zien een groot deel van de mensen onvoldoende afstand hield en geen mondkapje droeg. Er werden geen arrestaties verricht.

Cambuursupporters vieren feest met vuurwerk

De politie was ter plaatse bij het Cambuurstadion, maar greep niet in. Volgens een politiewoordvoerder duurde het ongeveer een half uur tot drie kwartier en konden de agenten op het moment zelf niet handhaven. Daarover wil de politie verder niets kwijt. De beelden zullen bestudeerd worden en mogelijk krijgen supporters alsnog een boete thuisgestuurd.

Niet blij

Cambuurtrainer Henk de Jong had supporters juist opgeroepen om geen feest te vieren. Hierover waren van tevoren ook afspraken gemaakt met de gemeente, zegt de politie.

De gemeente Leeuwarden is niet blij dat men "massaal op straat was", laat een woordvoerder weten. "We snappen dat de supporters blij zijn, maar het is niet de bedoeling dat mensen op straat gaan feestvieren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl