Bruno Bruins ANP

Hij was tot 19 maart het gezicht van de regering in de strijd tegen het coronavirus. Tot hij in de Tweede Kamer onderuit ging en moest aftreden. Inmiddels gaat het weer goed met Bruno Bruins. "Het oude jaar doe ik als een boek dicht en nu gaat er een nieuw boek open."

Bruins was minister voor Medische Zorg en Sport toen de coronacrisis in Nederland uitbrak. In maart werd hij tijdens een debat in de Tweede Kamer onwel en zakte hij voor het oog van de camera's in elkaar. Een dag later trad hij af als minister vanwege oververmoeidheid.

In de periode die volgde werd Bruins wekelijks gebeld door premier Rutte, zo zegt hij tegen Den Haag FM. "Mark heeft dat heel lang gedaan. Dan ging het niet over de grote politiek maar dan was het meer: welk boek heb je nou voor je liggen? Dat is dierbaar." Dit weekend kijkt Bruins terug op het turbulente voorjaar in vraaggesprekken met enkele media, waaronder ook de Volkskrant.

Weer kriebelen

Inmiddels is hij weer helemaal hersteld. "Het gaat goed. Nadat ik in maart ben omgevallen heb ik een tijdje flink gerust. Maar het gaat op enig moment wel weer kriebelen en je wil dan weer heel snel aan de slag. Dat kon gelukkig bij HTM."

Bruins is nu waarnemend directeur bij het Haagse openbaarvervoerbedrijf. Ook HTM kent een bewogen jaar. Het aantal reizigers is door de coronacrisis meer dan gehalveerd en na de toespraak van de premier Rutte afgelopen maandag liep het aantal reizigers nog verder terug, meldt Omroep West.

Hoewel een groot deel van de verliezen wordt gecompenseerd door de overheid eindigt het vervoersbedrijf dit jaar in de min. "We zullen geen zwarte cijfers schrijven dit jaar. Het zal een beperkt verlies worden voor het bedrijf. HTM kan wel tegen een stootje, maar we hopen wel heel erg dat het volgend jaar weer beter wordt", aldus Bruins.

Hij verwacht dat het bedrijf ondanks de grote tegenslagen geen mensen hoeft te ontslaan. "Het zou mij heel erg tegenvallen als dat zou gebeuren."

STER reclame