NOS Nieuws

Wekdienst 20/12: Geen vluchten vanuit VK • Wit-Rusland sluit grenzen

Goedemorgen! Passagiersvluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland zijn sinds 6.00 uur vanmorgen verboden vanwege een besmettelijke variant van het coronavirus, die in Engeland snel om zich heen grijpt, en Wit-Rusland sluit vandaag voor onbepaalde tijd zijn grenzen.

Het weer: zon en wolkenvelden. Vanmiddag in het noordwesten kans op een bui, en vanavond buien langs de kust. Het wordt maximaal een graad of 11. Morgen regen en een graad of 10.

Ga je vandaag de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Wit-Rusland sluit vandaag voor onbepaalde tijd zijn grenzen: er mag nauwelijks nog iemand in of uit. Officieel is het vanwege corona, maar de oppositie zegt dat het is omdat president Loekasjenko de bewegingsvrijheid van oppositie en demonstranten wil beperken.
  • De politieke partij NIDA presenteert het verkiezingsprogramma.
  • In Madurodam worden vanmiddag even na 17.00 uur duizenden lampionnen aangestoken voor de campagne Nederland Geeft Licht. Voor de actie van KWF konden mensen een lampion doneren met een naam, speciaal voor een iemand die kanker heeft of heeft gehad.

Wat heb je gemist?

Passagiersvluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland zijn sinds 6.00 uur vanmorgen verboden. De aanleiding is een besmettelijke variant van het coronavirus, die in een deel van Engeland snel om zich heen grijpt. De variant is begin deze maand ook in Nederland vastgesteld. Het vliegverbod geldt tot 1 januari en volgt op een advies van het RIVM.

Reizen per auto, boot en trein mogen nog wel, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het verbod geldt tot 1 januari, maar kan worden verlengd.

Ander nieuws uit de nacht:

  • Oudejaarsconference Youp van 't Hek gaat toch door: Dat heeft de cabaretier gezegd in het tv-programma Even tot hier. Hij wilde in eerste instantie alleen in Carré spelen voor meer dan 30 mensen, maar daarvoor gaf gemeente Amsterdam geen toestemming.
  • Doden en zware schade door orkaan van zwaarste categorie op Fiji: Volgens het Rode Kruis zijn er minstens vier doden op het eiland Vanua Levu. Uit luchtbeelden blijkt dat 70 procent van de gebouwen is beschadigd of verwoest. Op het eiland wonen ruim 130.000 mensen.
  • Badr Hari verliest duel met Benny Adegbuyi: De Roemeen sloeg de kickbokser knock-out. De partij verliep in de eerste twee rondes voorspoedig voor Hari, maar in de derde ronde ging het mis. Het was Hari's eerste partij sinds zijn nederlaag tegen Rico Verhoeven vorig jaar.
Badr Hari na zijn nederlaag tegen Adegbuyi

En dan nog even dit:

Hier hebben we het programma Coronavirus: feiten en fabels, maar in de VS pakken ze het anders aan. In een Town Hall Show van een uur op CNN werden gisteren tips gegeven hoe Amerikanen gezond kunnen blijven en toch een leuke tijd kunnen hebben tijdens de feestdagen. De show werd, naast onder anderen de bekende immunoloog Anthony Fauci, gepresenteerd door Big Bird, de Amerikaanse variant van Pino. Ook andere karakters uit Sesame Street kwamen voorbij:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl