PEC Zwolle en FC Emmen stellen ook in onderling duel teleur (0-0)

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - FC Emmen

FC Emmen staat ook na de dertiende speelronde in de eredivisie nog zonder overwinning. De hekkensluiter kwam vrijdagavond op bezoek bij PEC Zwolle niet verder dan een teleurstellende 0-0.

De laatste keer dat een club na dertien speelronden nog zonder zege was en toch degradatie wist te ontlopen, was Sparta in seizoen 2007/2008. De Rotterdammers eindigden dat seizoen toch nog als dertiende.

Saymak laat zich even zien

PEC kreeg de eerste kans (een schot van Mustafa Saymak werd geblokt), maar Emmen had het daarna tot de rust voor het zeggen.

'Ben voetballiefhebber, maar ik was als tv-kijker wat anders gaan doen'

Emmen-verdediger Caner Cavlan stuitte na een fraai steekpassje van Anco Jansen, die in 2006 bij PEC Zwolle zijn debuut in het profvoetbal maakte, op doelman Michael Zetterer en die kon niet veel later een kopbal van Glenn Bijl uit een corner van Jansen net keren.

In de tweede helft kwam Emmen er amper aan te pas tegen een plots veel feller PEC. De thuisploeg had veruit het meeste balbezit al bleven de kansen beperkt tot twee doelpoginkjes van Mike van Duinen.