NOS Nieuws

Champions League vanaf volgend seizoen op RTL 7

De uitzendrechten van de Champions League liggen vanaf komende zomer bij RTL. De zendergroep heeft de rechten van de belangrijkste Europese voetbalcompetitie voor drie jaar verworven. De wedstrijden zullen te zien zijn op RTL 7.

De rechten van de Champions League zijn nu nog in handen van John de Mols mediabedrijf Talpa. De afgelopen zes seizoenen waren de wedstrijden te zien op SBS 6 en Veronica. Voor 2015 beschikte de NOS over de rechten.

RTL-directeur Van de Vorst spreekt van een fantastische aanvulling op het programma-aanbod van de zenders. "Voetbal verbindt en dat is exact wat we met al onze programma's voor ogen hebben."

Europa League

Tegelijk bewandelen de rechten van het andere Europese bekertoernooi, de Europa League, de omgekeerde weg. Die beelden zijn vanaf volgend seizoen niet meer te zien bij RTL, maar bij een van de Talpa-zenders. Dat zal ook gelden voor de Europa Conference League, een nieuw toernooi dat komende zomer start.

"Heel mooi nieuws", aldus Talpa-directeur Louwerens. "We zijn blij dat ook na de zomer Europees topvoetbal bij onze zenders te zien is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl