Messi loodst Barcelona langs Real

Aangepast

In de halve finales van de Champions League heeft Barcelona het eerste duel met Real Madrid gewonnen. In de keiharde wedstrijd in Madrid sloeg Lionel Messi in het slotkwartier twee keer toe: 0-2.

Er was in het Estadio Santiago Bernabéu maar één ploeg die wilde voetballen en dat was Barcelona.

Real trok een muur op voor Iker Casillas en loerde op de counter. De gasten weigerden echter in het mes te lopen en vielen zo omzichtig aan dat er vooral voor rust weinig gebeurde.

Een volley van Xavi, een schot van David Villa en nog een inzet van Xavi, na een fraaie actie van Messi, dat was het wel. Real bleef steken op een kopbal van Pepe en een gevaarlijke pegel van Cristiano Ronaldo.

Perfecte assist invaller Afellay

In de slotfase van de eerste helft werd het almaar onvriendelijker in het veld en Pinto, Barça's reservedoelman, kreeg in de rust rood wegens slaan.

Na een uur sloeg de vlam opnieuw in de pan; Pepe ging met gestrekt been door op Pedro en kreeg rood. Ook de protesterende coach José Mourinho werd weggestuurd.

Omdat Real zowaar drang naar voren liet zien, werd het duel plots een stuk opener. Ronaldo kreeg twee kansjes en Casillas redde bij een inzet van Villa.

Barcelona-trainer Pep Guardiola liet Ibrahim Afellay invallen en de Oranje-international gaf een kwartier voor tijd de perfecte voorzet op Messi, die eindelijk de ban brak. Vier minuten voor tijd maakte de Argentijn, na een mooie solo, zijn elfde goal in evenzoveel Champions League-wedstrijden: 0-2.

Messi is met zijn totaal recordhouder Ruud van Nistelrooij, die in het seizoen 2002-2003 twaalf doelpunten maakte voor Manchester United, tot op één treffer genaderd.

STER Reclame