Michaëlla Krajicek ANP

Michaëlla Krajicek moet haar ambitie om terug te keren als toptennisster noodgedwongen opgeven. "Helaas, zoals zo vaak in mijn carrière, bezorgt mijn rechterknie mij te veel pijn om door te gaan", laat Krajicek weten via Instagram.

Afgelopen zomer vertelde de 31-jarige Krajicek in een interview met de NOS graag haar rentree te willen maken. "Ik voel me heel goed. Ik weet dat ik fysiek nog beter kan, maar ik moet het opbouwen. Het gaat helemaal de goede kant op", vertelde ze in juli.

Daar moet ze dus toch op terugkomen. Dit is "geen officieel vaarwel", benadrukt ze. "Maar een kans om iets te doen wat ik altijd wilde. Ik verleg mijn focus naar mijn carrière als coach en wil mijn kwaliteiten als commentator verbeteren."

Haar fans zullen Krajicek dus nog vaak genoeg op de tennisbaan zien, zo verzekert ze. "En wie weet wat de toekomst brengt."

In 2007 bereikt Michaëlla Krajicek op 18-jarige leeftijd de kwartfinales op Wimbledon. Ze eindigt het jaar net buiten de topdertig en blikt in Praag terug op het seizoen.

2007: Krajicek blikt vanuit Praag terug op tennisjaar en Wimbledon-succes Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Krajicek, twaalf jaar geleden de nummer dertig van de wereld en winnares van drie WTA-titels, speelde vorig jaar geen enkele internationale wedstrijd.

Mede als gevolg van twee enkel- en zes knieoperaties verdween ze naar de schemerzone van het internationale tennis, om uiteindelijk zelfs haar naam helemaal van de wereldranglijst te zien verdwijnen. En door die vrije val was ook haar motivatie op zeker moment ver te zoeken.

STER reclame