Nyck de Vries voor het eest in een F1-auto Mercedes

Een bijzondere dag voor Nyck de Vries. De Nederlandse autocoureur reed voor het eerst in een Formule 1-bolide en mocht meteen plaatsnemen in de snelste wagen. Namelijk in de Mercedes van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

De 25-jarige De Vries werd vorig jaar kampioen in de Formule 2 en rijdt sindsdien voor Mercedes in de Formule E, de raceklasse voor elektrische wagens. Tijdens de 'Young Driver Test' van vandaag schoof hij wat stoeltjes door.

"Wat een waanzinnige auto, hij is echt van een andere planeet", sprak een vrolijke De Vries na zijn rondes op het circuit in Abu Dhabi. "Ik was verbaasd over hoe snel ik mij comfortabel erin voelde."

Het Formule 1-seizoen zit er sinds afgelopen weekend op, maar de tests voor het nieuwe jaar zijn dus al begonnen. De Vries klokte de tweede snelste tijd van de dag en was daarmee sneller dan zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne.

Op de dag vol jonge coureurs kwam de snelste ronde van een bijna veertig jarige. Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso maakt volgend jaar zijn rentree bij Renault en kreeg toestemming om op de testdag te rijden.

De Vries blijft in Formule E

Overigens zegt dit voor De Vries helemaal niets over de kans op een toekomst in de Formule 1. Net als de Belg Vandoorne zal hij ook komend seizoen voor het fabrieksteam van Mercedes uitkomen in de Formule E.

In een reportage van vorig jaar vertelt Nyck de Vries over zijn ambities om ook ooit in de Formule 1 te belanden:

Formule 2-kampioen De Vries: 'Natuurlijk is de Formule 1 mijn ultieme doel'

STER reclame