Dennis van der Heijden (nummer 9) op rug gezien, benut een penalty.

TOP Oss achterhaalt Jong FC Utrecht; Roda JC en Helmond Sport spelen gelijk

TOP Oss heeft Jong FC Utrecht achterhaald in de eerste divisie. Voor het treffen was het verschil drie punten tussen de respectievelijk nummer dertien en veertien van de ranglijst, maar dankzij een treffer van Dennis van der Heijden werd het 1-0 voor TOP in Utrecht en staan de ploegen nu gelijk.

In een weinig verheffend duel creëerden de ploegen weinig kansen en TOP Oss had een penalty nodig om op voorsprong te komen. Van der Heijden knalde raak, hoewel doelman Joey Houweling nog wel in de goede hoek dook. Direct erna werd afgefloten voor de eerste helft.

Een kwartier voor tijd kreeg Ruben Kluivert namens Jong FC Utrecht een rode kaart. Kluivert werd eerst zelf onderuit gehaald door Cas Peters die daarvoor een gele kaart kreeg. Vervolgens trapte Kluivert na, waardoor de 19-jarige aanvaller voortijdig de kleedkamer op kon zoeken.

Roda JC en Helmond Sport delen punten

Later op maandagavond kwamen Roda JC en Helmond Sport in actie. In het Parkstad Stadion in Kerkrade kwamen de ploegen vaker tot scoren dan in Utrecht, al moest er wel even op worden gewacht.

Lance Duijvenstijn (Helmond Sport) en Robert Klaasen (Roda JC) in duel.

Erik Falkenburg opende voor Roda JC na een half uur de score en daar bleef het bij tot de rust. In de tweede helft breidden de Limburgers de voorsprong uit. Roland Alberg benutte een penalty nadat ploeggenoot Thijmen Goppel was gehaakt in het strafschopgebied.

Daarna was het aan Helmond Sport. Vijf minuten na de 2-0 maakte Lance Duijvestijn de aansluitingstreffer en in de blessuretijd benutte Jelle Goselink een penalty, waardoor de ploegen de punten deelden.