NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: 'Regel compensatie toeslagenaffaire anders' • Ode aan Paul McCartney

Slachtoffers van de kinderopvangtoeslagaffaire moeten niet door de Belastingdienst worden gecompenseerd. Dat duurt te lang, zegt Albert Jan Kruijter in deze podcast. Hij is directeur van het Instituut voor Publieke Waarden, dat onderzoek doet naar mensen die in bureaucratie verstrikt raken. Hij pleit voor een generaal pardon of een systeem waarbij alle slachtoffers 15.000 euro krijgen. Aan iedereen wordt dan gevraagd of dat genoeg is. Zo niet, dan moeten die mensen zich melden bij een speciaal loket, aldus Kruijter.

In Vianen is bij werkzaamheden aan de stadsgracht een massagraf uit de 15e of 16e eeuw ontdekt. Hans Veenstra is als archeoloog bij de opgravingen betrokken. Hij had verwacht dat ze een oude stadsgracht zouden vinden met een paar funderingen van oude gebouwen die aan die gracht hadden gestaan, maar deze vondst was "totaal onverwacht".

En muzikant Bertolf brengt een ode aan Paul McCartney. Die kwam de afgelopen week met een solo-lockdown-album.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl