Het logo van Google op het hoofdkantoor in de VS
NOS NieuwsAangepast

Grote Google-storing voorbij, er waren wereldwijd meldingen

Internetgigant Google heeft last gehad van een grote storing. Volgens de statuspagina van het bedrijf waren hierdoor alle diensten getroffen. Inmiddels staan alle diensten weer op 'groen', wat betekent dat er geen problemen meer zijn.

Een woordvoerder zegt in een verklaring dat de storing van vandaag werd veroorzaakt door problemen met het authenticatiesysteem, waardoor veel gebruikers niet konden inloggen op Google-diensten. Na 45 minuten waren de problemen opgelost. "We bieden onze excuses aan en starten een onderzoek zodat dit probleem zich niet opnieuw kan voordoen", staat in de verklaring.

De problemen deden zich onder meer voor bij Gmail en de opslagdienst Drive. Ook videobelfunctie Google Meet, vanwege het vele thuiswerken extra belangrijk, had er last van. YouTube - dat eigendom is van Google - staat niet op de statuspagina, maar ook daar werden problemen gemeld.

Volgens storingensite Downdetector waren er wereldwijd meldingen. De meeste kwamen uit Europa, gevolgd door de oostkust van de VS, Japan en India.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl