EPA

Roger Federer twijfelt of hij over een paar weken mee kan doen aan de Australian Open. Zijn herstel van twee knieoperaties gaat langzamer dan gedacht. "Het wordt krap. Ik had in oktober helemaal fit willen zijn, maar dat ben ik nu nog steeds niet."

De 39-jarige Zwitser kwam in januari voor het laatst in actie. Hij verloor toen in Australië in de halve finales van Novak Djokovic en ging daarna onder het mes. "Vooral de tweede operatie was een domper. De laatste zes maanden ga ik langzaam vooruit."

Mogelijk uitstel Australian Open

De Australian Open staat gepland voor 18 januari, maar vanwege de coronapandemie wordt het evenement mogelijk uitgesteld tot 8 februari. Federer: "Dat zou mij wel een stuk helpen, dan heb ik wat meer tijd."

Federer werd zondag in Zwitserland gekozen tot de beste sporter van zijn land sinds 1950. "Ik hoop dat jullie me komend jaar nog terug kunnen zien. Maar als dit het is, dan is deze award een mooi einde."

Federer won de Australian Open zes keer. In totaal heeft hij twintig grandslamtitels, een record dat hij deelt met Rafael Nadal.

STER reclame